dinsdag, maart 31, 2009

Rebels breien

Op een breiblog kwam ik dit berichtje tegen. Daar werd ik wel vrolijk van.

zondag, maart 29, 2009

Gemak

Al een tijdje ben ik van plan om de slofjes die ik voor baby's brei, uit te schrijven. Ik wil ook proberen om ze rond te breien, want ik vind naadjes in elkaar zetten vervelend. Daarom, voor mijn gemak, ben ik ze gaan breien met de magic loop. Dan kan ik beide slofjes tegelijk breien. Dit gaat uitstekend en werkt lekker snel. Ik ben begonnen om het patroon uit te schrijven en heb foto's van het proces gemaakt. Nu zal ik ze nogmaals breien om het patroon te checken. Wel ga ik het dan op bamboenaaldjes per slofje doen, want dat legt makkelijker uit. De doorgewinterde brei(st)er kan er dan zelf wel een magic loop bij bedenken.

Het voorjaar brengt weer veel nieuw leven. Niet alleen in de planten en dierenwereld maar ook bij mijn collega. Ze was rond midden juni uitgerekend maar helaas werd haar zoontje veel te vroeg geboren, namelijk met 29 weken. Heel spannend allemaal maar naar omstandigheden gaat het nu goed.
Deze kleine slofjes zijn dan ook speciaal voor hem. Lekker zacht en warm van Alpaca van Drops.



vrijdag, maart 27, 2009

potato junkie

Moe van een week therapie geven, ben ik zelf toe aan Therapy?
Nou ben ik qua eten totaal geen potato junkie, maar hiervan krijg ik geen genoeg (nummer begint bij 1.09 min).
De biologische pootaardappeltjes liggen stilletjes uit te spruiten om vanaf medio april de grond in te mogen. Ik zal het aardappelschilmesje maar vast slijpen, want ze zijn binnen 100 dagen aarde groot genoeg om te rooien.

Omdat het vreselijk rot weer is (stortbuien, harde wind en maar 5 graden) ben ik nu niet op mijn tuin te vinden, maar zit ik op de bank te lachen om het feit dat het weekend is aangebroken en ik een leuk breiwerkje onder handen heb.


maandag, maart 23, 2009

Kidsilk vestje

Het vestje is klaar. Het hangt nog even te wachten op wat beter weer.
Patroon: combinatie van verschillende patronen, plus veel eigen inbreng.
Garen: Kidsilk van Drops
Pennen: Het garen heb ik enkel en dubbel gebruikt. Enkel pennen 4,5 dubbele draad pennen 3,5
Hier een detail waarop goed te zien is dat er een doorschijnend effect ontstaat door de draad enkel te breien.

zaterdag, maart 21, 2009

Mauve

Het vestje van het Dropsgaren Kidsilk is bijna af. De knoopjes zijn gekocht, nu nog in elkaar zetten.

Bij SissyBoy lag een t-shirt in de kleur die ik zo mooi vind. Ik kon hem niet laten liggen.
Bij de Maxx was breigaren te koop. Veel was erg plastic, maar toen ik dit zag, ging ik toch overstag. Zal het door de kleur komen?!

donderdag, maart 19, 2009

Schoonzus

Niet alleen ben ik gezegend met een moeder, zus, tante en vriendin die gek zijn op breien, maar ook mijn schoonmoeder, schoonzus en sinds kort ook mijn nichtje weten het te waarderen.
Schoonzus is erg goed in ajourbreien en heeft al heel veel prachtige en lieve truitjes gemaakt. Niet alleen in babymaatjes maar ook voor zichzelf. In de truitjes voor babietjes verwerkt ze satijnlint en borduurt er roosjes op. Zo mooi! Nou had ze laatst een prachtige Weddingring sjaal gebreid, een waar juweeltje. Deze wilde ze graag fris mee naar de plaatselijke breiclub en waste hem op een zeer voorzichtig wasprogramma.
Het valt te raden.............................de sjaal kwam ondanks de zorg er vervilten uit. Zo jammer.
Van de nu veel kleinere en hardere sjaal gaat ze een tasje maken.
Om haar een beetje te troosten kreeg ze van mij voor haar verjaardag een stuk van mijn Birch. Precies haar kleur.
En een fles wijn om haar verdriet te verdrinken.

zondag, maart 15, 2009

To knit or not to knit..............

...................that's the question.Naast breien is tuinieren een passie van mij, maar lezen is er ook een. En als ik dan een goed boek heb, vind ik het heel moeilijk wat ik moet kiezen: breien of toch verder lezen.
Dit boek heeft me helemaal te pakken, dus de tweelingsokken blijven even liggen.
Op de seizoentafel staan de wortelkindjes schuchter het begin van de lente in te luiden.

maandag, maart 09, 2009

Kusha Kusha












Kusha Kusha.
Meer kunstobject dan sjaal, zo bijzonder.
Spelen met licht, structuur en textuur.
Vervilten wol, zijde en roestvrijstaal draad.




zondag, maart 08, 2009

Sushi Kusha

Het breien met Habu garen is vreemd en leuk tegelijk.
Het is wel zo bijzonder, dat ik graag onderstaande vest zou willen breien.
De sjaal Kusha Kusha nadert zijn eind.
Omdat ik weer volop in de tuin aan de gang ben, zijn mijn handen ruw geworden, wat niet een handige combinatie is als je met dit garen breit. Het is zeer dun en haakt snel aan kleine oneffenheden en daar zitten mijn handen vol mee.
Ik ben gelukkig bij de bekende laatste loodjes en hoop dat hij af is voor voordat mijn handen er helemaal uit zien als die van een bouwvakker.
Onderstaande foto geeft mooi het verschil weer tussen breien met het RVSdraad met zijde en dit garen gecombineerd met wol.
Om in de Japanse sfeer te blijven, hebben we vanmiddag Sushi gemaakt. Een van ons lievelingseten. Lekker eten met stokjes en supergezond en ondertussen wat steken wegprikken van de Kusha Kusha.

PS. Blogger blijft bij mij vervelend doen. Tijdens het uploaden van de foto's springt hij altijd van internet af en moet de router reset worden. Ook zet hij soms de foto's niet in de volgorde zoals ik het zou willen. Hebben meer mensen hier last van??