maandag, april 30, 2007

Klaar

En dan eindelijk kan ik vol trots tonen : de Birch!!

Hij is af en is enorm groot geworden. Ik had het patroon van Modilaine, gekregen op de eerste SnB dag. Op het patroon staat handgeschreven dat ik 329 steken op moet zetten en dat heb ik gedaan.
Maar daardoor kwam ik dus garen te kort. Ja echt, de laatste 45 steken konden niet meer gebreid worden met het Dropsgaren Vivaldi. Hoe dit op te lossen? Ik wil niet voor die paar steken een hele bol kopen en ik wilde hem NU AF!
Gelukkig had ik nog wat Rowan garen liggen wat ik gebruikt heb. Ja, mooi is anders maar nu is hij af en dan kan ik rustig kijken hoe ik het anders op wil lossen. En zoals de ontwerpster van Oilly zegt, "Werk met restjes, dat maakt het spannend!"

Opspannen heb ik op ons bed gedaan en zelfs daar paste de Birch niet helemaal op.

zondag, april 29, 2007

Haal ik het............

..............of haal ik het niet!
That's the question. Nee, het laatste stuk breien van de Birch is niet echt ontspannen te noemen. Eerder gaf ik al aan dat ik de neiging heb om steeds sneller te willen breien, wat gelukkig herkent werd door vele breisters.
Anderszijds loop ik er tegen aan dat ik waarschijnlijk te weinig garen heb. Ik heb volgens het patroon voldoende gehaald, maar net als bij haar en zij blijkt dat dus niet voldoende te zijn.
Ik heb nog steeds stille hoop dat het er net uit past maar vrees het ergste. Moet ik een hele bol erbij kopen terwijl ik nog maar een heel klein stukje nodig heb. En dit garen wil ik eigenlijk niet meer gebruiken. Het breit echt lekker maar pluistert enorm.

Op mijn vraag wat ik hierna zal gaan breien kreeg ik veel leuke tips! Bedankt allemaal!! Ik zal ze allemaal op een briefje schrijven, door elkaar husselen en er dan een met ogen dicht uithalen. Wordt vervolgd.........

donderdag, april 26, 2007

Nog 157 te gaan

Het schiet aardig op met de Birch.
Alleen het is vreemd: in het begin begon ik met 329 steken en kon ik de rust vinden om rustig aan breien. Nu het einde nadert, betrap ik mezelf erop dat ik steeds sneller wil (terwijl door het minderen van de steken het vanzelf al sneller gaat) en eigenlijk ongeduldig word. Ben ook zo benieuwd naar het resultaat na het opspannen.

Maar wat als het klaar is? Welk beroemd patroon zal ik dan gaan breien. Beroemd in de zin van : Clapotis, de sok Pomatomus en de sok Jaywalker.
Zelf wil ik wel weer een 'beroemde' sjaal/omslagdoek breien.
Wie heeft een goed idee??

zaterdag, april 21, 2007

Verwennen

Ik ben zielig, dus mag ik mezelf wel eens goed verwennen.
Heb daarom vanochtend in de stad een paar mooie tijdschriften gekocht om dit weekend lekker door te lezen, ideeën uit op te doen en lekker te koken.
Ook had ik een plantenwaaier van Modest Herwig gekocht.

Bij de kraam "Blomke fan Romke" heb ik 10 prachtige takken van de 'sneeuwbal' gekocht, voor op de vaas.
Mijn dag kan niet meer stuk, lekker bijkomen van de werkweek en toegeven aan mijn vermoeidheid, nu ik al 6,5 week zeer slecht slaap door mijn rugklachten
In het tijdschrift Delicious stond deze foto. Een mooie 'lace' trui. Alleen het patroon komt me wel erg bekent voor. Het lijkt erg op het patroon van de 'Weddingring'sjaal uit de handwerken zonder grensen.
En vanmiddag lekker in de zon gezeten. Wijntje erbij, wat chips en toastjes met makreelpaté.
De Birch onder handbereik en mijn bladen naast me. Alleen lang zitten en stilzitten is niet prettig, dus steeds sta ik weer even op, doe ik wat oefeningen en beweeg wat in de tuin.
Toen ontdekte ik zomaar een klomp kikkerdril in onze vijver! Een goed micro-biothoopje dus, die kleine stadstuin van ons .

woensdag, april 18, 2007

Oud-collega

Mijn oud-collega G is zwanger van haar eerste kindje. Altijd weer een bijzonder gebeuren. Zelf heb ik niet meer veel contact met haar, maar omdat het een heel leuk en lief mens is wilde ik graag wat voor haar maken. Een andere collega ziet haar nog regelmatig en zij wilde wel samen wat doen. Dit heeft geresulteerd in het volgende:
Ik heb van een vrolijke katoen met ruitjes zeven zakjes gemaakt, met diverse afmetingen en vormen. Mijn collega gaat drie van deze zakjes vullen met kadootjes en ik vier.

In een van de zakjes komt natuurlijk Us Heit bier (onze vader bier) voor de kersverse vader.
Ook slofjes kunnen niet ontbreken.
Verder heb ik een hoes genaaid met de ruitjesstof voor om een harde kaft schrift. Hierin kan de kersverse moeder (als ze het wil) de eerste dagen vastleggen van de kraamtijd, omdat deze vaak heel indrukwekkend en hextisch zijn en er vaak zoveel valt te onthouden voor later. De naam van het kindje zal ik op een rompertje borduren zodra ik het weet en ik heb lekkere verzorgingsproducten voor moeder en kind gekocht van Weleda.
Nog een mooie houten rammelaar erbij en natuurlijk een gebreid mutsje met een knoop.

Nu wachten op het bericht dat het kindje is geboren. Hopelijk gaat alles goed en kunnen we de kadootjes over een tijdje aan het nieuwe gezin geven.

zondag, april 15, 2007

Lenen

Het meest ver weg wonende lid van SnB Fryslân (helemaal in Tuk) gaf ons oude nieuwsbrieven van Rowan. Prachtig allemaal! Nu gaan ze bij iedereen langs zodat heel SnB Fryslân er van kan genieten. Ik zal ze vandaag naar haar brengen en kan dan gelijk het magazine 'Spin en verfkrant' terug geven wat ik mocht lenen. Ze heeft namelijk een abonnement hierop en het is een erg boeiend blaadje, met leuke artikelen en een agenda voor textielexposities. De Birch vordert gestaag. Het werkt als afleiding voor mijn pijn en ik kan door de rondbreinaald zowel zittend, liggend en staand breien. Erg makkelijk.
Ik begon met 329 steken en heb al geminderd naar 230 steken, dus het einde is nog niet in zicht. Maar ik vind het nog steeds erg leuk om aan te breien. Volgende keer doe ik het wel met Rowan Kidsilk Haze garen want dat vind ik uiteindelijk toch mooier vallen dan het Dropsgaren wat ik nu gebruik.


dinsdag, april 10, 2007

Rug werkje

Aan grote projecten, zoals the Birch heb ik nu geen zin. Mijn rug speelt namelijk nog steeds op en zitten, liggen en staan doet zeer. Daarom een leuk werkje ter afleiding van de pijn: een I-pod zakje voor mijn dochter. De kleur heeft zij uit mijn voorraad uitgezocht en ik heb het patroontje bedacht.
Ik loop nu bij de fysiotherapeut en de chiropracter, want ik heb en Ischias en een beginnende hernia. Ach, het zal wel weer over gaan. Ik ben in ieder geval heel hard en trouw aan het oefenen met de opdrachten die ik steeds van beide krijg.

maandag, april 09, 2007

Eierwarmers

Deze week kwam ik op diverse blogs eierwarmers tegen. En toen ik ook nog een patroontje tegen kwam in de Allerhande was ik om: ik besloot op het laatste moment ook een paar te maken.
Ik had nog prachtig garen van haar liggen en heb zelf de diverse patroontjes bedacht.
Een deel van de eierwarmers in actie.
Dit kan gelijk als bijdrage voor de 12 dingen KAL, want is deze maand het thema: iets voor in de keuken.

zaterdag, april 07, 2007

Paashaas gesignaleerd

Prettige Paasdagen! WAT?????