maandag, juni 30, 2008

Quilt

De laatste weken kwam er niet heel veel uit mijn vingers,op handwerkgebied dan. Maar nu komt het weer beetje bij beetje terug.
Ik ben bijna klaar met een paar Firestarters en ik ben achter de naaimachine gaan zitten.
Deze quilt van 90 cm bij 90 cm wordt een onderdeeltje van een enorme quilt die aan de Oldehove gehangen gaat worden.
Hij is klaar en ik kan hem deze week gaan inleveren. Dan krijg ik een zakje met mooie lapjes voor een tas.

dinsdag, juni 24, 2008

100 %

Zelf hou ik erg van natuurlijke materialen, maar soms kan ik daar niet zo goed mee om gaan.
Het sokkengaren van Storm op zolder is 100 % wol, prachtig van kleur en mooi om mee te werken. Trots liep ik dan ook op deze sokken.
Maar ja, de moderne mens ( ik dus) wil snel en makkelijk en denkt niet goed na. Omdat mijn andere sokken ook prima op fijnwas 40 graden kunnen, heb ik dezen daar ook gedachtenloos bij ingegooid.
Gevolg: krimpen. Zo jammer, maar na wat trekken en scheuren kon ik ze toch weer dragen en ben ik ze alsnog op de hand gaan wassen.
Dat die krimp en het daarna weer uitrekken ook niet zonder gevolgen blijft blijkt wel.
Binnen no time had ik een groot gat in een van mijn hakken. Nu kan ik ze echt niet meer aan.
Ik heb hier wel van geleerd dat ik mijn wasmanier moet veranderen en meer op moet letten. Omdat ik mezelf ken, zal dit moeilijk worden en zal ik zo slim moeten zijn om in het vervolg alleen maar superwash wol te gebruiken of wol met een beetje 'chemisch'.

vrijdag, juni 20, 2008

Kop d'r veur

We pakken de draad weer op.
We zullen Pa enorm missen, maar vinden kracht in alle goede herinneringen die we tijdens deze bijzondere periode hebben opgehaald.

dinsdag, juni 17, 2008

Afscheid

Bij elk afscheid wordt een herinnering geboren.
* Wolvega, 1 december 1935
+ Wolvega, 16 juni 2008

vrijdag, juni 13, 2008

Lab Rat WARNING SHOCKING

Als kind was ik al erg geïnteresseerd in hoe alles in elkaar zat. Ik bekeek veel boeken over planten en dieren, maar zelf ontleden ging me wat te ver.
Nu kan ik mijn hart ophalen met dit patroon.
Maker van ook dit project.

maandag, juni 09, 2008

Celtic sock story 2008

Lough Nacung, met uitzicht op Mount Errigal. Deze berg is het hoogste van dit gedeelte van Ierland, namelijk 752 mt.
Kinnagoe Bay, op het schiereiland Inishowen. Via stijle, kleine weggetjes,tussen heggen, muurtjes en hoogvlaktes door kom je hier. De tocht alleen al is adembenemend.
Uiterste puntje bij St. John's point. Met uitzicht op het gebied The Pullans en Donegal Bay.
Bovenop de hoogste kliffen van Europa: Slieve League.
Het was heel warm en windstil, dat hadden we niet verwacht op deze plek. En je bent er alleen met het landschap en wat schapen, zalig.
Na deze rustpause hebben de de berg beklommen, 595 mt.

Donegal airport bij Carrick Finn. Helaas kwam het paar sokken niet af in deze week, maar het land was zo mooi, er was zoveel te zien en te ontdekken, dat de meeste tijd daar aan op gegaan is.

Donegal................een aanrader!


Keltische sokken

Vakantie voorbij, sokken klaar.



Patroon: Keltische sokken van Mirjam Jorna.
Garen: Trekking handpainted 'Ireland' van Wolhalla.

woensdag, juni 04, 2008

Irish yarn

En wat neemt een breister zoal mee vanuit haar vakantieland? Jawel, sokken en garen! Dit waren echt de kleuren die ik steeds zag als ik door het woeste en stille landschap wandelde. Kon ze daarom niet laten liggen, maar ook niet omdat ze zo lekker zacht zijn.
Vlak buiten Glencolumbkille staat een grote fabriek/loods Woollen Mill, waar allerlei Aran truien werden verkocht en waar ze ze ook maakten. Hier kon ik een kilo prachtig tweedgaren kopen. Het is hetzelfde garen als het merk Kilcara maar dan veel goedkoper.
In Kilcar heb ik Studio Donegal bezocht wat erg mooi was, maar waar het garen wel erg duur was. Helaas was de fabriek van Kilcara garen gesloten.
Maar in Ardara, het centrum van de wollen tweed en handgebreide kledingstukken, heb ik echt mijn slag geslagen. Bij Eddie, een man die zelf plaids van 100% wol weeft, heb ik (jawel) 3 kilo wit Aran garen gekocht. Ik ben met alles erg blij, maar was wel bang dat deze extra belasting in de koffer niet mee mocht. Maar gelukkig, het was zo'n klein vliegveldje en zo gemoedelijk, het was geen enkel probleem. Van het witte garen wil ik dit gaan maken.

In Ireland I bought socks in the colours of the landscape and 1 kilo Tweed yarn and 3 kilo with Aran yarn. I would like to make this from the last yarn.

dinsdag, juni 03, 2008

Herkenbaar?

Drie maanden terug.............Tijdens onze vakantie in Ierland is mijn vaders gezondheid hard achteruit gegaan. Erg schrikken voor ons toen we thuis kwamen.
Tussen de bezoeken door moest het huishouden ook op orde blijven en er moest veel gewassen worden. Normaliter hou ik mijn gebreide stukken angstvallig apart. Normaliter kijkt Tijmman, die de was doet, alles goed na of het in het programma kan wat hij wil draaien.
Door de spanningen heb ik dit keer alles in de manden gegooid en Tijmman is er vanuit gegaan dat ik zelf goed om het sorteren had gedacht.
Gevolg:

Uit deze test blijkt wel dat Malabrigo garen niet tegen het fijnwasprogramma op 40 graden kan.
Deze dingen kunnen gebeuren als je hoofd er niet goed bij is.
Door waar we momenteel mee geconfronteerd worden is dit makkelijk te relativeren, er zijn veel ergere dingen in de wereld.