donderdag, december 30, 2010

Afronding

Morgen loopt 2010 ten einde. Weer een jaar wat veranderd in een herinnering.
Op handwerkgebied is hier weer het nodige gebeurd, wat te volgen was op mijn blog, die inmiddels 4,5 jaar bestaat. In dit laatste bericht van 2010 wil ik stilstaan bij mijn projecten die dit jaar in mijn handen zijn ontstaan.

Met heel veel plezier brei ik de patronen van Annita Wildschut. Voor mij is ze een wonderontwerpster, die de mooiste knuffels maakt en dat allemaal uit een stuk. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ben altijd weer blij als er een nieuw, lief knuffeldier door haar bedacht wordt. Suus en Jacobus zagen dit jaar het daglicht bij mij.


Met heel veel liefde heb ik aan de twee Kerststal taferelen gewerkt, voor mijn beide dochters. Het was veel werk, maar zo fijn om te doen. En nu staat er in Groningen en in Utrecht een heel klein tafereeltje, stil en ingetogen, de sfeer van de maand december uit te dragen in twee studentenkamers. Met liefde door de dochters neergezet en verzorgd. Verbonden met elkaar door handwerk en liefde.


En na 3 jaar is het mij gelukt om de Wolhemeldeken af te krijgen. Een hele klus, met ups and downs. Trots ben ik op mezelf dat ik heb doorgezet. Het is zelfs een aanzet geweest tot meer plaids, zoals een gekleurde en een grijze plaid die ik dit jaar gemaakt heb.
Naast deze werkstukken heb ik 5 paar sokken gemaakt, 2 paar slofjes, 2 babypakketten, een paar sloffen, Liesl cardigan, Bolero van Drops, vele kleine kadootjes, wanten, tassen en een Kusha Kusha.

Morgen wordt het laatste eindje uit het oudejaar getrokken en is het afgerond en uit.
Het nieuwe jaar hangt klaar, alle dagen nog netjes op een rij, verwachtingsvol wat er allemaal zal komen.
Nog een dag en dan beginnen we 2011 uit te halen.
Hopelijk in een goede gezondheid, veel liefde en momenten waarin we de rust kunnen pakken om te genieten van het hier en nu en niet alleen maar doorhollen.
Dat we bewust en met aandacht leven, samen met onze dierbaren.
Blijven genieten van de kleine dingen, die daardoor zo wonderschoon en groots zijn.
Dat bij tegenslagen en verdriet we de veerkracht hebben om dit te dragen en te kunnen accepteren dat dit ook bij het leven hoort. We hierdoor niet verstarren maar flexibel naar oplossingen kunnen zoeken en hoop en vertrouwen houden op verbetering.
Dit alles wens ik jullie toe.
x x x




zaterdag, december 25, 2010

Hele fijne, gezellige en vredige Kerstdagen




vrijdag, december 24, 2010

Blij

Vandaag zijn Jozef, Maria en het ezeltje aangekomen. De lange reis van Nazareth naar Bethlehem zit er op. Nu mogen ze uitrusten in de stal, want in de herberg was geen plaats meer. Tijd voor bezinning en ons verheugen op de komst van het kindje Jezus.

Hier in huis zijn we ons aan het verheugen op twee gezellige dagen, die we door gaan brengen met de familie. Gesprekken voeren, herinneringen ophalen, veel lachen en spelletjes spelen. Het begint vanavond al, als de kinderen naar huis komen.

En waar ik gisteravond nog verdrietig was van mijn gebroken rondbreinaald, ben ik vandaag niet alleen blij om wat er komen gaat met Kerst maar ook omdat Dutch Jan mij enorm verwend heeft!! Ik vond opeens het patroon voor deze schitterende sokken in mijn postvak.
Zo bijzonder dat iemand zomaar zoiets moois kado doet. Ik ben er stil van.
Het zijn prachtige sokken en ik heb ook heel veel ideeën om dit bijzondere patroon te verwerken in andere projecten.
Lieverd, bedankt nogmaals!!

donderdag, december 23, 2010

Beetje verdrietig

Erg blij was ik was ik met mijn rondbreinaald van KnitPro, met prachtig gekleurde houten punten. Het breide erg lekker en het vestje werd snel groter.
Vanavond gebeurde het, de grote ramp (op breigebied dan, ik weet dat er vele malen ergere dingen zijn in het leven die kunnen gebeuren). Ik ging zitten en drukte mijn hand op de bank. KNAK.......................neeeeeeeeeeeeeeeeeeee......................mijn prachtige, gekoesterde rondbreinaald.........................geknapt.
Ja, daar word ik dan toch wel even verdrietig van.

dinsdag, december 21, 2010

Dolblij

Gisteravond bekeek ik een aantal blogs die ik volg en slaakte opeens een keiharde gil. Tijmman schrok op uit zijn boek, viel haast van zijn stoel en keek me verschrikt aan: "Wat is er aan de hand, is er iets ergs gebeurd?" Nee, iets heel moois is er gebeurd!! Ik heb een miniatuur Le Creuset pan gewonnen!!!
Ik sprong echt een gat in de lucht, zo blij ben ik er mee!! En ik kon haast niet ophouden met lachen.
Ik heb wat met die pannen en heb er zelf ook een, precies in de kleur als het pannetje (maat 1:12) die ik nu gewonnen heb!
Miniaturen en poppenhuizen zijn naast breien en tuinieren ook een liefhebberij van mij. Daarom volg ik ook meerdere blogs die daar over gaan. De pan heb ik gewonnen bij het prachtige blog van Josje. Nogmaals heeeeel hartelijk dank voor deze geweldige verrassing!
Ook erg blij en haast ontroerd word ik van al het moois in de tuin. Ondanks de winter en het feit dat ik nu weinig tot niks kan doen in mijn volkstuin, ben ik er zeker nog 4 keer per week te vinden. Kijkend en genietend van al het moois wat Moeder natuur ons gewoon gratis geeft.
De sneeuwkristallen op de bloeiwijze van het Pijpjestroo
Uitgebloeide Dille.





zondag, december 19, 2010

Vierde Adventszondag

Vandaag komen de mensfiguren in het tafereel. De herder ontfermt zich over zijn kudde schapen. De herdertjes lagen bij nachte in het veld.
Jozef, Maria en de ezel komen steeds dichter bij de stal. De lange reis is bijna ten einde.
Stille nacht, heilige nacht.
Vol verwachting over wat er zal gebeuren.


zaterdag, december 18, 2010

Met hart en ziel behandelen

Drie hartelijke en hartstikke goede psychiaters zijn 3 jaar terug een eigen bedrijf begonnen: Synaeda.
Donderdag was de opening van hun nieuwe hartverwarmende gebouw, in harte rode kleur. Echt een kleur om het hart aan op te halen.
Hierbinnen kunnen de cliënten hun vaak hartverscheurende verhalen naar hartelust vertellen en wordt hen een hart onder de riem gestoken. Wordt er goed behandeld en zullen de cliënten de vele tips en adviesen ter harte nemen.
Om niet nog meer hartversterkende middelen te geven, heb ik harten gemaakt, om mijn harte wens voor hen beeldend te illustreren.
Een regenboogharten koord, omdat ik hen van ganser harte wens dat dat veel cliënten, wanneer hun het hart in de schoenen gezonken is, hen zullen vinden, de hulp krijgen die ze nodig hebben en met een opgelucht hart weer verder kunnen. Het hart weer hoog dragen en zo het leven weer aan kunnen.





zondag, december 12, 2010

Derde Adventszondag

De dieren komen vandaag in het tafereel. De schaapjes in de weide en de os in de stal.
Maria, Jozef en het ezeltje komen steeds dichter bij de plek van bestemming, waar ze op de avond van 24 december aan komen: de stal in Bethlehem.

Beetje bij beetje komt heel het huis in de Kerstsfeer.
De kerstboom hangt weer en boven de eettafel hangt een tak, gesnoeid uit mijn perenboom.
Overdekt met kosmos omdat het al een oude boom is.


De foto's zijn genomen zonder flits om de sfeer beter weer te geven. Helaas wordt dan de scherpte minder.


zondag, december 05, 2010

Surprise

Als iemand een wok vraagt voor Sinterklaas en als bijbaantje werkt als groenteboer, dan is de surprise snel bedacht: een gehaakte en gebreide wokgroentemix.
Een mix van courgette schijfjes, preistukjes, spercieboontjes, worteltjes, tomaatpartjes, broccolli, champigons en een pepertje.
De groenteboer was er erg blij mee.

Tweede adventsdag

Op de tweede adventsdag komt de plantenwereld in beeld op de seizoentafel.
Weer een stapje verder naar Kerst.

Via mijn nieuwe creditcard heb ik voor het eerst een patroon gekocht via Ravelry. Wat een uitvinding! Geld overmaken en binnen 10 sec is het patroon binnen. De techniek staat voor niks. Voor mij niet meer te snappen maar o zo handig.

zaterdag, december 04, 2010

Het jaar ontrafelt


Dat is nog eens iets anders dan blaadje voor blaadje de dagen afscheuren.
Met deze gebreide kalender ontrafel je het hele jaar. Met elke dag die er verstrijkt, trek je de woldraad een beetje verder aan en wordt 2011 weer een beetje korter.
Prachtig voor designliefhebbers en breifanaten.
Ontwerper: Patrick Frey
Naam: Gregor calender
Prijs: 55 euro
Oa te koop bij Binnenwerk te Leeuwarden.

Bron: Woonbijlage Leeuwarder Courant.