zaterdag, oktober 31, 2009

Uitzwaaien

Vandaag heb ik mijn moeder uitgezwaaid. Ze gaat voor 3,5 week op een rondreis door Nieuw Zeeland. Ik vind het heel knap van haar, dat ze hier zo instapt en er gewoon voor gaat.
Het gevaar van in mijn geboorteplaats zijn, is dat ik dan altijd naar de LYS wil. Echt, ik heb helemaal niks nodig op garengebied, maar als ik er ben en de winkels zijn open, dan MOET ik even naar de Pinguinwinkel van Dini (en Bianca).
En dan bedenk ik wel iets wat ik nodig heb.
Omdat ik nog helemaal niet genoeg tassen heb (ahum...) en omdat ik nog een blauwe winterjas wil maken of kopen en daar natuurlijk een bijpassende tas bij wil dragen, ben ik thuis gekomen met 10 bollen viltwol.

Ma zal een hele boeiende en mooie tijd hebben in het land Down Under. Ze zal enorm veel zien van het land, maar zal ook voor mijn zus en mij op zoek naar mooi echt Nieuw Zeelands garen.


woensdag, oktober 28, 2009

Express scarf

De film Julie and Julia maakte bij veel mensen wat los. Hij is zalig om te zien en echt een aanrader voor mensen die van koken of Meryl Streep houden. Tijmman verraste mij met het boek, wat de aanleiding is geweest voor de film. Dus breien ligt weer stil, net als ik, op de bank, met het boek.
Omdat ik het boek van Julia Child niet bezit en gek ben op snelle recepten, heb ik mijzelf getrakteerd op het snelle kookboek van Nigella Lawson. Dan moet ik dit kookboek maar gebruiken om alle recepten uit te proberen, zoals in de film gebeurd. Eén recept is al geprobeerd, namelijk de pitttige popcorn, die was mee naar de film en werd met veel plezier opgegeten.
Een snelle sjaal, nou ja, meer een sjaaltje, is de garter stitch loop-trough scarf. Makkelijk om mee te nemen voor onderweg of voor bij de film.

vrijdag, oktober 23, 2009

En alweer een Suzy

Ze is zo verslavend, die lieve Suzy Q. Ik had er dus nog een nodig, nu een in groen.
Deze past mooi bij mijn petrol jurk.
Morgen mag hij mee naar een familiefeest. Een leuk uitje voor haar eerste keer in het openbaar.
Het vestje vordert gestaag. En dat ligt even mooi te wezen op de petrol buitenbank.
Nu ik met groenen bezig ben, valt mij op dat er toch meer groen om mij heen is dan ik dacht, naast de groenen in de natuur.


dinsdag, oktober 20, 2009

Eindstreep

Het is gelukt, de plaid is klaar. Op 8 juli ben ik begonnen en heb er met erg veel plezier aan gewerkt.
Het was leuk om te zien hoe hij langzaam groter werd. Juist doordat je steeds kleine rondjes maakt, die je later aan de grote deken vastzet als 6 kant, was het een prima project voor op het werk (alleen in de pauzes hoor) en voor onderweg.
De plaid werd al eerder gebruikt, maar officieel is hij op 17 oktober als klaar bestempeld. Uiteindelijk is hij 1.75 mt bij 1.25 mt geworden.
Nu verder met de volgende....................


zaterdag, oktober 17, 2009

Green leaves

De bladeren kleuren steeds mooier in herfsttinten, maar ik blijf bezig met groen. Met diverse diktes, tinten groen en materialen ben ik een vestje aan het maken. Eigen ontwerp, dus erg spannend hoe het uit zal pakken.