woensdag, oktober 29, 2008

Kadootjes breien

Kwam deze Yahoo groep tegen op Raverly. Leuk voor nog een paar kleine gebreide kadootjes voor de decembermaand.
En wie nog niet lid is van Raverlry, geef jezelf dit (gratis) kado, want echt, er gaat een wereld voor je open op brei en haakgebied. Klik het verzoek tot aanmelding aan (staat in het engels) en binnen enkele dagen krijg je je wachtwoord en kun je aan de slag.

maandag, oktober 27, 2008

Tijd

De eerste zondag na het terugzetten van de klok, vind ik een van de leukste dagen van het jaar. Het is de enigste dag waarop ik het gevoel heb dat ik tijd kado krijg. Mijn lichaam vertelt me dat het al zo laat is, maar de klok loopt dan steeds een uur achter, waardoor deze dag eindeloos voelt. En ik dus eindeloos kan genieten van de geschonken tijd.
Helaas heb ik er dit jaar niet van kunnen genieten.
Nadat ik thuis gekomen ben van de handwerkbeurs in Rotterdam ben ik me al snel niet lekker gaan voelen, hoofdpijn, misselijk en erg moe. Uiteindelijk heb ik 36 uur alleen maar slapend en doezelend door de hoofdpijn, doorgebracht in bed. Al die tijd is in een roes van hoofdpijn en vermoeidheid door mijn vingers geglipt. Ik voelde me zo ziek, dat ik me er niet eens druk om kon maken.
Nu voorzichtig de draad weer oppakken. Voel me nog duf maar begin weer zin te krijgen om dingen te doen.

De handwerkbeurs was leuk. We wisten vooraf dat het geen SnBdag zou zijn en waren er op voorbereid dat er ook veel ander handwerkspul zou staan. De stands op brei gebied die er stonden waren weer erg fijn om te bezoeken!
Wolhalla heeft erg veel sokkenwol en ook al had ik veel op voorraad, ik kon de verleiding niet weerstaan om nog meer leuke bollen te kopen. Hun kraam was mooi versiert met heel veel sokken.
De Wolhemel stond er weer met mooie Drops garens en natuurlijk hun beroemde Malabrigo. Haast kwijlend stond ik voor al die mooie strengen en maar niet weten welke te kiezen. Het werd uiteindelijk 4 strengen Silky Marino kleur Vigo. In deze kraam hingen mooie voorbeelden van wat je met onderandere van Malabrigo kan maken. Inspirerend!
Klazien's kraam is ook altijd weer een feest om te bezoeken. Niet alleen om de mooie eigen garens die ze verkopen, maar ook om de persoonlijke aandacht die er is. We hebben altijd veel lol met deze 2 gezellige zussen! Hier kreeg ik zalig zacht sokkengaren mee, Arwetta, wat bestaat uit 80 % Merinowol en 20 % zijde. Bedankt Klazien! Als dat niet zacht is aan de voeten.....
Nieuwe sterren waren Trikoo en Zeven katten.
En we hebben genoten van de mooie pakketten van Sakia. Zo gaat toch elke tiener over op breien!
En wat de beurs ook zo leuk maakt, is het samen opreisen met mede breigenoten en dan met z'n allen breien in de trein. En het weerzien van al die bekenden van de breiblogs en Ravelry. Elkaar weer live zien en even kletsen. Soms ook wel wat onwennig, omdat we soms veel van elkaar weten, maar het daar niet echt de plek is om er over te praten. Al met al was het weer een prachtige dag (alleen voor mij nu met een niet zo'n leuk staartje).

vrijdag, oktober 17, 2008

Spinles

Afgelopen zondag heb ik leren spinnen.
Nou had ik het in mijn jeugd al wel gedaan met mijn tante, maar dat was alweer lang geleden.
Inmiddels had ik wel haar Louët gekregen.

Onze 'juf' had de workshop erg goed voorbereid. We kregen na de eerste uitleg een prachtig pakketje met materiaal en uitleg op papier.

Dit alleen al was geweldig om te krijgen!
We moesten gaan spinnen met gekaarde vacht. Dit ging al snel erg goed. Alleen is het nog erg moeilijk om een draad met niet teveel twist te maken. Gelukkig kon onze 'juf' ons gerust stellen, dit was normaal en leer je steeds beter voor elkaar te krijgen door ervaring die je krijgt als je veel spint.

Na een heel stuk te hebben gesponnen, was het tijd voor pauze. De 'juf' liet ons toen de verschillen tussen heel veel soorten wol en ander materiaal zien en voelen. Wat prettig spint en wat minder en waar je om denken moet.

Na deze bijzondere strengen te hebben bewonderd en geknuffeld, mochten we met Australische Marinowol aan de gang. Elke cursist had haar voorkeur voor een kleur door mogen geven. Ik ben met blauwen gaan spinnen.
Dit was wel moeilijker dan spinnen met een vette vacht, maar de kleuren............zo mooi om te zien verschijnen!

We hebben ook ervaren hoe twijnen gaat. Ook een kunst op zich.Voor we het wisten was de tijd om.
Moe, maar zeer voldaan zijn we naar huis gereden.

Lieve 'juf', ik heb enorm genoten en zeer veel geleerd. Je hebt echt een zeer volledige workshop gegeven, op een zeer prettige en motiverende manier, samen met je lieftallige assistent.
Een ding is erg jammer, je hebt me er een verslaving bij gegeven en ik kwam al tijd te kort.
De foto's zijn gemaakt door de man van de 'juf'.

Mijn medecursisgenoten hebben ook leuke foto's gemaakt, zeker de moeite waard om hun blog ook te bezoeken.

zondag, oktober 12, 2008

Even snel

een paar dikke sokken voor Tijmdochter.Garen: Online Supersocke 6-fach, New wave-colour, nr 1088. Gekocht bij Pinguin Wolvega.
Pennen: 3.
Patroon: Basisipatroon van Wolhalla, op rondbreinaald en twee sokken tegelijk.

Ze is er erg blij mee.
Nog een paar dan?

donderdag, oktober 09, 2008

Spinnen

Vorig jaar heeft Tijmdochter heel het jaar wekelijks zitten spinnen op school. Eerst met moeite en veel gezucht en gesteun. Later met steeds meer plezier.
Alle gesponnen wol mocht ik hebben. Zo speciaal, garen gemaakt door je eigen dochter.

Ik wilde er wel wat van maken maar had ook niet heel veel. Wel genoeg voor een kussensloopje.
Deze heb ik met veel liefde gebreid.
Een moeder/dochter project.
We zijn er beiden trots op.
Zondag ga ik met een stel SnB vriendinnen op een spinworkshop bij een andere SnB vriendin van ons. Spinnenwielen achter in de auto en een stel enthosiaste dames die alles willen weten over dit mooie ambacht.

vrijdag, oktober 03, 2008

Kennismaking

Pierre (Piet volgens zijn geboortebewijs) Pion is een stijve en preciese accountent uit Purmerend. Hij schaatst de tocht der tochten om zijn Friese voorouders te eren. Angstig als hij is voor grote menigten en festijnen waar hij geen grip op heeft, heeft hij zijn voorzorgsmaatregelen genomen, zodat hij niet onder de voet gelopen wordt. Punctueel schaatst hij de tocht, uitwijkend voor elke feestelijkheid, zodat hij op tijd weer in Leeuwarden is. Om daarna snel zijn oude vertrouwde patroon van het dagelijks leven op te pakken.


De anders zo stille en kleurloze boerendochter Gelske Blaauw uit Redhuzum fleurt helemaal op door feestelijkheden rond de 11stedentocht. Ze kruipt uit haar 'grijze schulp' en komt kleurrijk voor de dag met een regenboogmuts op haar 'melkboerenhondenhaar'. Ze schaatst mee, vooral voor de sfeer, het feest en alle aandacht die ze nu eindelijk krijgt en die ze in het dagelijks leven, tussen de koeien en varkens, moet ontberen.
Eise Eisinga (geen familie van) uit Ysbrechtum is een fanatieke schaatser die al jaren wacht op de enige echte 11 stedentocht. Jaren van trainen in Tialf komen nu eindelijk van pas. Vol passie en adrealine verschijnt hij aan de start en heeft maar een doel voor ogen: de Bonkevaart.
Niks of niemand houdt hem tegen, blik op oneindig, slag na slag. De eenzame schaatser doorkruist het ijzige landschap. Niks kan hem deren.
Met twee vingers in de neus haalt hij de eindstreep.

Drie schaatsers die meeschaatsen met de 11stedentocht. Moedig ze aan, leef met ze mee, steun ze.

modelen: Tijmman en Tijmdochter.