vrijdag, juni 24, 2011

Liefde is.....

....dat een breivriendin mij zomaar verrast met een postpakketje met daarin hele mooie strengetjes sokkengaren om te gebruiken in mijn sokkengarendeken. Zo lief, zo attent en zo'n fijne verrassing op de vrijdagmiddag.

Lieve M. heel erg dank hiervoor!!





..... dat een collega op haar vrije avond tijdens het googlen een gebreid skelet tegen komt en mij de link stuurt op mijn werkadres omdat ze weet dat het me boeit.

Het is gemaakt door Ben Cuevas .


Thanks Eva.









zondag, juni 19, 2011

Ideaal breiweer

Wat een herfstachtig weer hier in het hoge noorden van Nederland. Maar dat kan bij mij de pret niet drukken: BREIWEER!!! Ik heb heel veel leuke projecten onder handen, maar ben even helemaal verslaafd aan het breien aan de lapjesdeken. Geen wonder, want het is zo grappig om te zien hoe al die kleine bolletjes met veelbelovende kleurtjes tot lapjes transformeren.


Voor mij is dit echt een rijkdom, zoveel leuke, gekke, grappige garentjes en helemaal voor mij en mijn deken. Ik voel me hiermee de Koning (in) te rijk!!


Nogmaals dank aan alle lieve donateurs.


zaterdag, juni 18, 2011

Shetland sokken

De sokken die ik aan het breien was op vakantie zijn klaar.
Niet alleen in het landschap van de Shetlandseilanden stonden ze mooi, maar ook in mijn eigen achtertuintje.

En vandaag kreeg ik nog prachtige bolletjes gestreepte sokkenwol van A Z een breivriendin van mijn zusje. A heel hartelijk dank!! Ik had deze wolletjes nog niet en ben er enrom blij mee!!!

donderdag, juni 16, 2011

Zo blij

Ik ben begonnen met de lappendeken en heb er veel plezier aan. Elk lapje is een leuk kleurrijk grapje. Een prettig no nonsense werkje, brainless en daarom ook erg prettig na een drukke dag op het werk of voor in de zomer als het te warm is om moeilijke dingen te doen (was het maar vast zo ver!)Door mijn zusje ben ik erg verwend met een tasje vol met zelfstrepende bolletjes. Mag ik helemaal opgebruiken voor mijn deken!!En ook breivriendin Ammerins verraste mij met deze mooie bolletjes.
Ik ben er erg blij mee lieve dames!!

zondag, juni 12, 2011

Van alles wat

Zaterdagmorgen ben ik even naar de Kruidhof in Buitenpost geweest. Hun Rosarium stond er prachtig bij, net als de rest van de tuinen. Een aanrader om eens heen te gaan. Mooi om ideeën op te doen, zoals de aanleg van een border met planten om mee te verven.
Natuurlijk kon ik niet met lege handen weer terug, dus heb ik in hun mooie plantenwinkel wat gekocht. Ik was trots op mezelf want ik heb me aardig kunnen inhouden. Dat is wel eens anders geweest (even scrollen in het linkje).




Zo raar is het, dat als ik een breiwerk bijna af heb, dat ik dan mijn interesse er in verlies en al snel aan iets anders begin, terwijl het eerst nog niet af is. Een paar sokken en een vest zijn bijna klaar en toch kan ik de verleiding niet weerstaan om nu al wat anders op te zetten. Ik ben goed in het krijgen van ideeën, er aan te beginnen, er mee door te gaan, maar niet om het af te ronden.

Omdat ik zoveel garen heb verzameld de laatste tijd, was het tijd om alles eens goed na te kijken en op te ruimen. Toen bedacht ik me om van de restjes sokkengaren te beginnen aan de 'beroemde' sokkengarendeken.

Ik had al eens aanstalte gemaakt, maar ben gestopt. Want nog zo'n vreemd iets van mij is het volgende. Als ik begin met garen vindt ik het haast jammer om er wat van te maken, want dan is het gebruikt en kan ik het niet voor wat anders gebruiken (kunt u mij nog volgen??). Dus nu had ik alle restjes om me heen verzameld en bij vrijwel elk bolletje had ik zoiets van: "Ach wat jammer om dit in de deken te verwerken". Ik kreeg acuut bij elk draadje weer een idee wat ik er nog meer van kon maken.

Alleen, het rare met die ideeën is dan weer, dat ik ze dus niet uit voer en dat het garen dus uiteindelijk ongebruikt in de kast blijft liggen, voor 'je weet maar nooit'.

Nu heb ik mezelf eens flink aangepakt en heb besloten toch met de deken te beginnen. En stiekum ben ik al aan het kijken bij de bollen nog niet gebruikt sokkengaren.

Ik wil de deken graag vrolijk van kleur en wil eigenlijk alleen zelfstrepend garen gebruiken voor een grappig effect. Daarom valt het me nu op dat ik daar eigenlijk niet mee werk. Mijn sokken zijn vaak meer ton-sur-ton of van een kleur. Voor sokken heel stijlvol, maar om in deze deken te verwerken minder leuk.

Dus bij deze een oproep: Wie heeft nog restjes zelfstrepend gekleurd sokkengaren over en wil het wel aan mij kwijt?? Je maakt me er enorm blij mee!!!


En na een week verpleegster te hebben gespeeld voor jongste dochter, na haar blindedarmoperatie, kan ik mijn verpleegsterpakje weer aan de wilgen hangen. Jongste is voorzichtig naar haar eigen huis vertrokken. Wennen hoor, voor mij.













vrijdag, juni 10, 2011

Twee in een

Ik hou van textiele kunst en van tuinieren. Het is altijd zoeken naar een balans hoeveel tijd en energie ik in beide steek, want het liefst ging ik in beide helemaal op.

En daarnaast vind ik nog zoveel andere dingen leuk om te doen. En zijn er ook dingen die nou eenmaal gewoon gebeuren moeten.

Daarom is het altijd handig als een aantal dingen met elkaar verbonden kunnen worden zodat je ze tegelijk kunt doen. Een mooi voorbeeld hiervan is de tuinroute welke in de kop van Overijsel weer van start gegaan is. In de schitterende tuinen die je kunt bezoeken staan textiele objecten tentoon gesteld. Allebei zeer inspirerend!!!




zondag, juni 05, 2011

Aankopen

De Shetland eilanden zijn een waar paradijs voor rustzoekers, wandelaars, vogelspotters en ook vooral voor mensen die breien geweldig vinden.
Diverse musea hebben prachtige lace en Fair Isle breiwerk hangen en gaan uitgebreid in op de geschiedenis van het breien van deze twee technieken.
En natuurlijk kon ik al dat moois niet weerstaan en heb veel gekocht. Even was ik bang dat ik het niet kon houden in de koffer maar garen kun je lekker indrukken en dan snel de rits dichttrekken.
Al met al ben ik 3 keer bij Jamieson and Smith geweest en heb er prachtig garen kunnen kopen.
Bij The Spider's web heb ik een leuke muts gekocht en eierwarmers met Fair Isle.
In de boekwinkel van Lerwick stonden enorm veel boeken over breien. Zo mooi! Natuurlijk moesten er 2 gekocht worden.
Bij een andere winkel lag zelfs Noro garen en ander leuke zaken.
Tijdens een van de bezoeken aan J & S nam ik nog meer garen van hen mee.

In het Shetland museum heb ik bovenstaande boeken gekocht. Een over traditioneel breiwerk en een over modern breiwerk. Beiden enorm inspirerend.






Knitting on the Shetland Islands

Waar is het beter breien dan op de Shetland eilanden.
Overal schapen die hun wollen vacht af willen staan om er de mooiste garens van te laten spinnen en verven.
Overal Knitwear shops en de prachtige geschiedenis van breien van Fair Isle en Lace.
Overal mensen die breien en graag er over willen praten.
Voor mij het toppunt van de reis, breien op de top van Herma ness hill.






Herma ness





Tussen Vermentry en Clousta.







Waterval van Burrafirth.







Bij Scalloway.





Kliffen van Hillswick.