woensdag, februari 29, 2012

Blij !!!

Van veel dingen word ik blij zoals: handwerken, tuinieren, de dagen die weer langer worden, de vogels die mooi zitten te zingen, gezelligheid met het gezin, lekker eten etc etc. Van zeker één ding word ik niet blij en dat is sporten, daarom doe ik het ook niet. Mij zie je niet zwetend in een sporthal of fitnessruimte. Zelfs de spinningbike op zolder kent me niet.
Maar na mate ik ouder word, voel ik wel de behoefde om mijn ouder wordende lijf goed te blijven onderhouden, en dan met name de spieren.
Daarom word ik enorm blij van deze website!! Lieve breivriendin Saskia attendeerde mij er op en alleen al van het idee dat iemand hier een bedrijfje van maakt wordt ik blij! In deze tijd van 'kommer en kwel', de financiele crisis en het doemdenken, is zo'n vrolijk en kleurrijk bedrijf een aanwinst voor onze economie, maar ook voor onze geest. Van de website alleen al word ik vrolijk en ga ik out of the box denken.
Dus ook al heb ik nog geen hoelahoop besteld, ik ben nu al blij door de site en geniet van het initiatief van de bedenkster.
En ik word blij van de gedachte dat ik op zo'n grappige, luchtige en vrolijke manier mijn spieren in 'shape' kan houden!

Mijn streven is om een aantal mensen enthousiast te krijgen om de workshop hoelahoepen in Leeuwarden te laten geven door deze optimistische dame.
Wie doet mee ?

Foto komt van de website

zondag, februari 19, 2012

Aankopen

De handwerkbeurs wordt dit weekend weer gehouden in Zwolle, alweer voor de negende keer! Het blijft een heel feest om er te zijn, niet alleen om al de mooie kramen met hun schitterende producten, maar ook door de ontmoetingen met mede handwerkliefbebbers.
Dit jaar was ik er met zus, moeder en schoonmoeder van broer.
En ik moet zeggen, ik heb me aardig ingehouden wat aankopen betreft. Ik heb 2 patroonboekjes bij Annita gekocht, een prachtig boekje over viltsters en hun werk en garen voor een vest bij Klazien. Altijd weer leuk om haar en haar zus te spreken! En ik ben dol op haar garens, omdat het in mooie kleuren te krijgen is en omdat het mooi blijft, ook na veel dragen.
Ik had nog veel meer moois kunnen halen, zoals malabrigo bij Wereldwol, maar mijn voorraadkast puilt al uit en Nieuwegein komt er ook nog aan.
En daarbij, thuis lagen deze kleurige bolletjes Fabel sokkengaren van Drops nog op me te wachten. Speciaal gekocht om de knuffels van Annita mee te gaan maken.
Ook al heb ik veel projecten op de pennen, ik kon het gewoon niet laten om alvast te beginnen met Joris, een fantasieknuffel. Het patroon breit zo leuk, net als een puzzel die in elkaar valt!


Het begin van het kopje is al af, maar van mezelf mag ik daar nu niet mee verder. Er is namelijk een vest die heel graag wil dat ik haar af maak.

Deze is inmiddels over de helft. Ik zit nu te dubben hoe breed ik de donkere baan in het lichte stuk wil hebben. En ja, dan ga ik uitstellen, besluitloos worden en dus andere breiwerkjes opzetten. Foei!

Buiten is het nattige, met regen en sneeuw. De harde wind maakt het er ook niet vriendelijker op. Toch ga ik straks nog even naar de volkstuin, gewoon omdat het kriebelt om in de zware klei aan de gang te gaan. Op de seizoentafel is de overgang van winter naar het vroege voorjaar al zichtbaar.

Wishfull thinking.










zondag, februari 12, 2012

Keuzes

Al een tijdje ben ik bezig met het onderstaande vestje. Het is het patroon Wallnut, waar ik al eerder een vestje mee gemaakt heb en welke top-down gebreid wordt. Nu ben ik op het punt gekomen dat ik keuzes moet maken. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Ik ga het vestje met twee kleuren blauw breien, maar weet nog niet goed hoe beiden te combineren. Omdat ik het moeilijk vind om het zo voor me te zien, heb ik van een aantal keuzes een tekeningentje gemaakt. Dan zie ik het beter, maar het maakt het kiezen niet makkelijker.

Het worden wel driekwarts mouwen, dat is al besloten. Nu moei ik de knoop doorhakken wanneer de andere kleur begint en op welke manier. Elke keuze geeft namelijk weer een andere uitstraling. Als beginnend designer (ahumm!) heb ik het er maar lastig mee.

Het garen is schitterend om mee te werken. Mooi stevig getwijnd en zalig zacht door de combinatie van marino en possumvacht. De kleuren staan dicht bij elkaar.

Dit wordt versterkt door de bruinige gloed die de possumhaartjes geven. Dit komt in het breisel nog beter naar voren. Er ligt een soort vachtje overheen. Wat zal dit straks zalig dragen.












woensdag, februari 08, 2012

Vorstelijke dagen

Wat een vorstelijk weer de laatste tijd.
Ons weekendje weg naar Bergen aan zee werd daardoor wel heel speciaal. Na een spectaculaire, glibberige autorit, waarbij we slechts met 70 km per uur over de Afsluitdijk konden rijden, hadden we een paar prachtige witte dagen met heel het gezin. Dat nodigde uit tot lange wandelingen langs het strand en door bos en duin.

In heel Nederland wordt er druk geschaatst en genoten van het weer. Het weer en de rayonhoofden houden het spannend, kan de tocht der tochten door gaan? Of dit gaat lukken hangt van een aantal factoren af, waarbij de vorst de belangrijkste is.
Aan de Friezen zelf zal het niet liggen. Die zijn met man en macht bezig om al de sneeuw van de route af te vegen. Dat moet handmatig en over 200 kilometer. We hebben er wat voor over en dat met dit koude weer.


De Zwette, het begin van de rit, ligt er al prachtig bij.

Ik zit vorstelijk binnen bij de kachel en met mijn breiwerk. Toch ben ik in gedachten al bij het voorjaar. Vandaag ben ik begonnen om mijn zaden na te kijken.

Daarna heb ik elk zakje in mijn zaaiagenda gezet wanneer ik het gewas wil zaaien, waarbij ik rekening houd met de stand van de maan.

Door de in november gesnoeide takken van mijn Kersenboom binnen op de vaas te zetten, kan ik nu al genieten van bloesem. Zo mooi en zo veelbelovend!!

De tocht der tochten mag er echt wel komen, maar ik vind het ook wel een fijn idee dat het straks weer voorjaar wordt.