zaterdag, juli 30, 2011

Noeste arbeid

Toevallig kwam ik dit tegen bij de Westergasfabriek. Zo leuk om ander Wildbreiwerk tegen te komen! Het is werk van een groep die meer boeiende breiactiviteiten doen.



Kijk eens op de link en scroll eens naar oude berichten, dan kom je dit project ook tegen. Helaas was er geen permanente link aanwezig om die te voorschijn te toveren als link, maar daardoor kom je ook heel veel anders moois tegen.







Deze fietsenstandaards waren in de regenboogkleuren gezet door haak en breiwerk. Heel mooi om te zien is dat het weer het garen en de kleur aantast. De tand des tijds en de erosie is zo zichtbaar en maakt het werk daardoor gewoon wat ontroerend.



Het verkeersbord werd door Tijmman ontdekt. Een bord mooi in warm breiwerk ingepakt en daardoor de mensfiguurtjes ook voorzien van een warme muts en sjaal.



Als je er oog voor hebt, komt brei en haakwerk momenteel overal in terug. Wat is dat toch, dat dit prachtige oude ambacht zo aan een comeback begonnen is in kleding, maar vooral ook in het interieur? Wordt het eindelijk op waarde geschat??



Ik heb zoveel gezien, van tassen, tot gehaakte XXLtafelkleden voor op de grond, kussenhoezen tot electrisiteitsdraad. Echt overal is het breien en haken weer te vinden.