zondag, augustus 04, 2013

Open stal 2013

Elk jaar bezoek ik, samen met mijn moeder en zus, Open stal in Olderberkoop. Dit prachtige dorp is de locatie waar in de zomer een groot aantal kunstenaars hun werk mogen tonen op diverse bijzondere plekken.
Ook dit jaar was er weer veel wat ons aansprak. 

Mij fascineerde de breisels van Chrystl Rijkeboer,  welke waren gebreid met mensenhaar. Bijzondere tafereeltjes met huisjes. Zowel het materiaalgebruik als de vormgeving vond ik boeiend. Ik heb eerder werk van deze kunstenares gezien. Mooi om te zien hoe ze zich verder ontwikkeld heeft.  

Het werk van Redmer Hoekstra is heel anders, het zijn prachtige verfijnde potlood en pen tekeningen met een bijzondere twist. Juist door de bijzondere draai wordt het werk extra bijzonder en zeer boeiend om lang te bekijken.
Verder was ik erg onder de indruk van het viltwerk van Marjolein Dallinga , wat tentoongesteld stond bij Hawar. Het werk mocht niet gefotografeerd worden, waar ik me aan gehouden heb, maar wat ik bijzonder spijtig vind, omdat ik graag anderen de schoonheid had willen tonen. Dit is viltwerk op kunstniveau met de grote K.

Meer mooie, boeiende en bijzondere werken hebben we mogen zien en van genieten.
Maar met stip bovenaan stond het poppenhuis van Bien Velds.
Hier werd ik als een kind zo blij van. Mijn hart maakte gewoon een sprongetje. Eindeloos kijken naar de miniatuur kamers, vol met grapjes, prachtige spullen en bijzondere mooie invallen.
Met zoveel speel/werk plezier is dit gemaakt, het spat er af. Het is allemaal zelf gemaakt op de schaal 1.10 door de kunstenares.  Bien was aanwezig en vond het erg leuk om van alles over dit werk van haar te vertellen.
Als inspiratie en als herinnering heb ik haar boek gekocht over dit poppenhuis.

1 Comments:

Blogger Minimax-ww said...

Leuke blog
groetjes willy

9:25 p.m.  

Een reactie posten

<< Home