woensdag, juli 10, 2013

50ste levensjaardeken

De lappendeken is bijna op de helft en nog steeds weet ik van elk lapje waar het voor staat.
Ook tijdens de vakantie werden er lapjes gemaakt.
De vakantie begon verdrietig, onze lieve poes Donna van 16 jaar moesten we in laten slapen. Al een tijdje ging het minder met haar, maar ze was nog steeds zo lief en altijd om ons heen. Lekker schooien en aandacht vragen. Toch wisten we dat het niet meer goed met haar was. De dierenarts was daar bij de eerste aanblik zeer duidelijk over. Deze dubbelheid, aan een kant blij met 3,5 week vakantie en aan de andere kant erg verdrietig om onze lieve Donna werd door mij ook vast gelegd in een lapje.
De zondag voor vertrek naar het hoge noorden was ook een speciale dag, vaderdag. En juist op die dag was het 5 jaar geleden dat mijn geweldige, creatieve en daadkrachtige vader is overleden. Een dag om terug te kijken maar ook het leven te vieren, omdat mijn vader van mening was dat we het leven vooral mogen vieren en van elke gebeurtenis iets moois mogen maken. Daarom heb ik 5 rozen op zijn graf neergelegd en zijn we als gezin gezellig bij elkaar geweest met eten en drinken. Zo zag Pa het graag.

Daarna op reis, en wat een reis!!! Ik had van te voren bedacht om in elk land te proberen een stoffen vlagje te kopen om die op de lapjes te naaien. Dus eerst de Finse vlag en meteen daarna de Samenvlag, want boven de poolcirkel ligt Lapland, het land van de Samen, verspreidt over Finland, Noorwegen en Zweden.
En toen een prachtig vignet van de Noordkaap waar we mochten verblijven van 20 t/m 22 juni. De zon bleef schijnen, dag en nacht, zo bijzonder, en dat tijdens vrijwel alle dagen van onze reis.
Vervolgens een impressie in tricotsteek van het uitzicht wat we hadden vanuit ons appartement op het eiland Senja.
Dan de kleuren en het vignet van de Lofoten en als laatste de dennenbossen in Zweden met de eland.
Tussen deze 5 kleine lapjes hebben we ongelofelijk veel gezien, gereden, beleefd en ervaren. Wat een land, wat een natuur, wat schoon, wat immens groot, wat stil. 

Ook aan dit geweldig mooie avontuur is een eind gekomen. De vakantie is afgesloten, een lapje met een kruis, einde zomervakantie.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat wordt dit een prachtige en vooral bijzondere deken! Echt mooi hoe je aan elk lapje een persoonlijke betekenis geeft. Dank je wel dat we mogen meegenieten.

11:12 a.m.  

Een reactie posten

<< Home