vrijdag, mei 10, 2013

Lapjes en Lapland

De zomervakantie ligt in het verschiet, dus is het weer tijd om te kijken wat voor garen ik mee wil nemen voor het traditionele  vakantie  sokken  project, wat ik al vanaf 2006  elke zomervakantie doe.
Alleen dit keer wil ik niet met garen voor pennen 2.5, ik neem namelijk nog een paar projecten mee. De 50ste levensjaar lappendeken en de borduurrol met op elke zondag een lapje van 13 bij 13.
 
Daarom heb ik dit keer sokkengaren gekocht voor pennen 3,5, want ik wil de sokken wel af krijgen in de vakantie en weer een leuke fotoshoot van het proces maken. Vanmorgen op de markt ben ik even bij Dico (www.breiwinkel.nl) langs gegaan en tot mijn grote vreugde was het garen van de juiste dikte gekoppeld aan  Noorwegen/Lapland, het heet namelijk Polarlichter! Dat kon ik dan niet laten liggen. Omdat ik nog niet weet welke kleur ik wil gaan gebruiken heb ik 3 verschillende bollen meegenomen.

De weeklapjes zijn een leuk en vrij project om mee bezig te zijn. Spelen en niet nadenken over 'mooi' 'goed' of 'wat zullen ze er wel niet van denken'. Het is voor mij en ik word er blij van.

 Op de kop, maar kreeg ze niet gedraaid.

De 50ste levensjaar lappendeken blijft ook een feest om aan te mogen werken. Vandaag heb  ik net het 40ste lapje er aan gezet. Elk lapje heeft voor mij betekenis en door er naar te kijken komen herinneringen omhoog. Elk lapje begint met 49 steken, mijn leeftijd nu. Elk seizoen heeft 13 weken, mijn geluksgetal. Dit seizoen heeft als ondergrond groen en de zomer krijgt gelen als ondergrond. De witte ondergrond was gereserveerd voor de winter.

 Mijn werkbeschrijving. Van te voren heb ik helemaal uitgeteld en gerekend hoeveel lapjes ik wilde maken en hoeveel dat per week is.
Voor een buitenstaander zijn dit lapjes, voor mij zijn het tastbare momenten, herinneringen, aan bijvoorbeeld mijn knieblessure, het zoek zijn van onze poes Donna en het weer terugkomen (gelukkig!), Harde wind en een schilderworkshop.
Als laatste de gekleurde banen van de bloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag.

Ik krijg het nog druk in Lapland met al die lapjes!

5 Comments:

Blogger MariekeStAALSMID said...

Leuk om te lezen, jij krijgt het zeker nog druk met je lapjes in Lapland. Druk en erg leuk volgens mij, er komen meer mooie herinneringen bij!

4:33 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik bewonder je geduld want dit zijn niet zomaar lapjes! Heel mooi project is dit.

10:36 a.m.  
Blogger MoniqueB. said...

Heel erg mooi om te zien dat de patronen zich niet beperken tot de lapjes; maar over het hele kleed heen lopen.
En ook verschillende technieken!
Prachtig.

12:18 p.m.  
Blogger Annita said...

Ik kijk alweer uit naar je fotoreportage met sok

9:42 p.m.  
Blogger marion said...

Hoi, Met opalgaren moet je wel wat strakken breien als normaal. Het garen lubbert namelijk makkelijk in de was. Dat is de reden dat ik geen opal meer neem Maar Regis oid.

8:21 a.m.  

Een reactie posten

<< Home