zondag, oktober 21, 2007

Sombere zondag

Hier was het een sombere en koude zondag. Echt een dag om te chagrijnen. Omdat ik daar geen zin in had, ben ik actie gekomen.
Ik heb de Secret of the stole bijgewerkt tot waar ik wilde voor vandaag. Heb breiboeken doorgekeken en heb een UFO afgehaald.
Verder heb ik een deurmat gevild van ongeveer 50 bij 100 cm. Hij komt bij de achterdeur te liggen. Ik heb voor groene marinowol gekozen omdat we in de achterkamer een groene wand hebben en het groen in de tuin erin terug komt.
Toen nog even een 'frisse'neus gehaald en een ommetje gelopen. Het motregende, maar met onze regenboogparaplu op liep het wel vrolijk.
Onze dochter werkt op zondag bij de Bruna en daar wippen we dan altijd ook even langs.
Zeer verleidelijk elke keer weer, al die boeken.
Toch ben ik weer voor de bijl gegaan. De voorkant was te uitnodigend: een foto van allerlei kleuren breigaren. Bleek het boek over een breiwinkel te gaan met een breiclub!
Thuis gelijk op de bank gedoken, met een plaid en een wijntje, houtkachel en kaarsjes aan. Een zalig boek, met in bijna elke zin wel iets over breien!!!!!

Today was a cold and dark day, but I did a lot of things, like knitting the Secret of the stole, reading knitting magazines and frogging an UFO.
I also felted a doormat in green colours. It's 0.5 by 1 meter and is for using at the backdoor to the garden.
I bought a very nice book: The Friday Night Knitting Club, of Kate Jacobs. It's lovely to read and now I'm going to lay down on the couche with a blanket and a glass of wine.

15 Comments:

Blogger odette said...

Toevallig van de week op zoek geweest naar dat boek. Zal volgende week eens bij de Burna gaan kijken.

8:00 p.m.  
Anonymous Annita said...

Zo zie je maar weer, ook somber weer is ergens goed voor. Je deurmat is werkelijk prachtig. Vind je het niet zonde om zo iets moois te gebruiken om over heen te lopen??
Ik heb de sombere zondag ook prima besteed: Ik heb met mijn oudste dochter afgesproken halverwege haar en mijn huis en samen met haar genoten van een echte engelse high-tea in Zuidwolde (www.teatime.nl) en natuurlijk uitgebreid bijgekletst.

8:06 p.m.  
Anonymous zusje said...

Goh ik ben ook erg benieuwd naar dat boek! Maar eh, is dat niet zonde om z'n mooie gevilte lap als deurmat te gebruiken?

8:14 p.m.  
Blogger knittingajour said...

Leuk boek he! Ik kreeg 'm voor mijn verjaardag van mijn lieve schoonmoeder, binnen 4 dagen was het uit.
Er komt ook een film uit met Julia Robers!

8:19 p.m.  
Anonymous yvonnep said...

oh, wat een leuk boek! Ga ik ook naar op zoek (en leuk, weer een film voor een goed gevoel). Wat kan het toch verschillend weer zijn in Nederland. Wij hebben vanmorgen lekker onze weekendjog gedaan in een droge, bijna vrieskou met een zonnetje!

1:09 a.m.  
Anonymous Mary said...

mijn eerste gedachte was ook, is zo'n vilten lap praktisch als deurmat ?? ben benieuwd ... hij is wel leuk geworden ! en hier was gisterochtend nog even een zonnetje ...

7:20 a.m.  
Anonymous Els said...

Ook ik heb het boek gelezen en kreeg steeds zin om meteen de pennen te pakken! Jammer dat het uit is. Nu maar weer aan 't breien geslagen.

9:16 a.m.  
Anonymous siem said...

Dat klinkt eigenlijk gewoon als de ultime zondag, heeeeerlijk!!!!!

10:04 a.m.  
Anonymous Hannah said...

Je hebt je blijkbaar goed vermaakt, ondanks het slechte weer. Dat boek had ik ook al eens gezien, ik was van plan om het bij de bibliotheek te lenen.
Mooie deurmat, ik geloof dat ik er niet over zou durven lopen....veel te mooi!!

11:25 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

'k Heb het boek al gelezen. Prachtig!
Zo'n winkel wil iedereen wel in zijn woonplaats hebben.
Arjanne

2:53 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Prachtig, mooi, heerlijk!!

fijn he.. zondag..

3:21 p.m.  
Blogger Monique said...

Dat is eigenlijk het leukste: op een druilerige dag zo'n schat ontdekken en lekker wegkruipen op de bank om er van te genieten. Ken het boek niet, overigens.
Mooie deurmat... hopelijk gaan mensen hem ook gebruiken het komende seizoen.

4:20 p.m.  
Anonymous astrid said...

oh dat boek is zo mooi: bereid je maar vast voor op de tranen die gegarandeerd gaan komen. En net als zusje ben ik ook bezorgd om die prachtige mat bij de achterdeur. Hang maar een briefje op de achterdeur: graag springen over de mat.

7:00 p.m.  
Blogger Lizet said...

Oh, de Friday Night Knitting Club is geweldig! Ik heb 'm in het Engels, gekregen van een lieve vriendin die zelfs in de rij heeft gestaan om het boek door de auteur te laten signeren.

9:33 a.m.  
Anonymous Berthi said...

Dat was een produktieve dag! En op de koop toe kom je nog eens een prachtig boek tegen!

8:31 p.m.  

Een reactie posten

<< Home