vrijdag, februari 11, 2011

Robin Hood en breien

Wat hebben die met elkaar te maken? Op het eerste gezicht niks.
Het is een jubileum voorstelling in de Harmonie te Leeuwarden. Een speciale voorstelling met diverse grote namen, zoals Viggo Waas, Peter Heerschop, Paul van Vliet, Erik van Muiswinkel, Wende Snijder, Ali B en gisteravond ook een rolletje voor Rob Kamphues.
Het vertelt een variant op de legende van Robin Hood en is erg leuk om bij te wonen. Het decor is eenvoudig maar zeer doordacht en de kostuums zijn low budget maar daardoor erg passend in het verhaal en in het decor. Knap bedacht en ontwikkelt.
Dat low budget is ook gebruikt om de maliƫn kolders van de vele soldaten te maken.
Na een oproep in de plaatstelijke kranten hebben een aantal breisters van vuilniszakken garen geknipt en daar de soldaten outfits mee gebreid. Een geslaagd project!

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Na het lezen van je stuk en de internet pagina heb ik toch wel wat spijt dat ik geen kaartjes heb voor deze voorstelling. Ziet er goed uit. Marijgje

8:49 a.m.  
Blogger Aal said...

Ahh, nou snap ik waar Karin Bies het over had toen ze me in het interview vroeg of SnB ook iets had gedaan met de maliƫnkolders van Robin Hood! Waar je al niet mee kunt breien he, onuitputtelijk!

10:19 a.m.  
Blogger Archangel said...

Oh jammer dat je geen foto's hebt, ben heel benieuwd!

11:19 p.m.  

Een reactie posten

<< Home