dinsdag, januari 18, 2011

Hoe overleef ik...

Foto's: Gerlinde de Geus

Woensdagmiddag is door Francine Oomen in Artis het startschot gegeven met de eerste wild brei-bijeenkomst (zie bijgevoegde foto’s).

Francine introduceert met deze happening een nieuwe vorm van street art in Nederland: knit graffiti, omgedoopt tot 'wild breien'. Artis is het doelwit. Beelden, brugleuningen, bomen, bankjes en lantaarnpalen zullen worden voorzien van wild breisels. Het park wordt één grote wild brei-tentoonstelling, gemaakt door wild-breiers van alle leeftijden.

Het idee achter wild breien is om de wereld een stukje vrolijker en vriendelijker temaken. Achter het Artis wordt wild-project zit het idee om mensen van verschillende culturen en generaties samen te breien, door ze gezamelijk iets te laten maken. Met daarachter de gedachte: laten we kijken wat ons verbindt, in plaats van wat ons verscheurt.

Boeken & breien
De wild-breiers komen nog drie woensdagmiddagen samen in de Koningszaal van Artis: op 19 & 26 januari en 2 februari, van 14.00-16.30 uur. Tijdens het breien worden er Wilde Verhalen voorgelezen.

Op 19 januari komen Bibi Dumon Tak, Flip van Duijn en Philip Hopman. Op de anderewoensdagmiddagenverwachten we Arthur Japin, Ted van Lieshout, Gerbrand Bakker,Edward van de Vendel en Maren Stoffels. Ook Francine leest voor !

Wij NODIGEN U UIT OM OP EEN VAN DE KOMENDE DRIE WOENSDAGMIDDAGEN éénvan deze ludieke breimiddagen mee te maken.

Op 16 februari is de feestelijke opening van de Wild brei-tentoonstelling en wordt heteerste exemplaar van Hoe overleef ik (wild breiengepresenteerd (zie omslagbeeld in de bijlage). Na de opening is er, eveneens in Artis, een Wild Feest, voor alle wild-breiers.
Ook hier nodigen wij u graag voor uit.

Kijk voor meer informatie ook op http://www.wildbreien.nl/ en www.hoeoverleefik.nla

Hoe overleef ik (wild) breien?
Iedereen kan de wereld een beetje vrolijker en kleurrijker maken. Dat is helemaal niet
moeilijk. Hoe? Met wild breien! In dit boek vind je uitleg, een heleboel inspirerende foto’s, ideeën, patronen en survivaltips.

Hoe overleef ik (wild) breien?
Francine Oomen
978 90 451 1209 1
€ 8,95
3 Comments:

Anonymous annita said...

Dat is wel erg leuk, misschien moet ik artis opleuken met een Jacobus!!

9:37 a.m.  
Anonymous froukje said...

Ja prachtig he! Ik had er 18 dec al een logje over geschreven.
Goed initiatief

11:25 p.m.  
Anonymous berthi said...

Leuk om dit kleurrijke berichtje bij je te lezen!

12:24 p.m.  

Een reactie posten

<< Home