donderdag, december 30, 2010

Afronding

Morgen loopt 2010 ten einde. Weer een jaar wat veranderd in een herinnering.
Op handwerkgebied is hier weer het nodige gebeurd, wat te volgen was op mijn blog, die inmiddels 4,5 jaar bestaat. In dit laatste bericht van 2010 wil ik stilstaan bij mijn projecten die dit jaar in mijn handen zijn ontstaan.

Met heel veel plezier brei ik de patronen van Annita Wildschut. Voor mij is ze een wonderontwerpster, die de mooiste knuffels maakt en dat allemaal uit een stuk. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ben altijd weer blij als er een nieuw, lief knuffeldier door haar bedacht wordt. Suus en Jacobus zagen dit jaar het daglicht bij mij.


Met heel veel liefde heb ik aan de twee Kerststal taferelen gewerkt, voor mijn beide dochters. Het was veel werk, maar zo fijn om te doen. En nu staat er in Groningen en in Utrecht een heel klein tafereeltje, stil en ingetogen, de sfeer van de maand december uit te dragen in twee studentenkamers. Met liefde door de dochters neergezet en verzorgd. Verbonden met elkaar door handwerk en liefde.


En na 3 jaar is het mij gelukt om de Wolhemeldeken af te krijgen. Een hele klus, met ups and downs. Trots ben ik op mezelf dat ik heb doorgezet. Het is zelfs een aanzet geweest tot meer plaids, zoals een gekleurde en een grijze plaid die ik dit jaar gemaakt heb.
Naast deze werkstukken heb ik 5 paar sokken gemaakt, 2 paar slofjes, 2 babypakketten, een paar sloffen, Liesl cardigan, Bolero van Drops, vele kleine kadootjes, wanten, tassen en een Kusha Kusha.

Morgen wordt het laatste eindje uit het oudejaar getrokken en is het afgerond en uit.
Het nieuwe jaar hangt klaar, alle dagen nog netjes op een rij, verwachtingsvol wat er allemaal zal komen.
Nog een dag en dan beginnen we 2011 uit te halen.
Hopelijk in een goede gezondheid, veel liefde en momenten waarin we de rust kunnen pakken om te genieten van het hier en nu en niet alleen maar doorhollen.
Dat we bewust en met aandacht leven, samen met onze dierbaren.
Blijven genieten van de kleine dingen, die daardoor zo wonderschoon en groots zijn.
Dat bij tegenslagen en verdriet we de veerkracht hebben om dit te dragen en te kunnen accepteren dat dit ook bij het leven hoort. We hierdoor niet verstarren maar flexibel naar oplossingen kunnen zoeken en hoop en vertrouwen houden op verbetering.
Dit alles wens ik jullie toe.
x x x
7 Comments:

Blogger Elisa said...

Wat een prachtig is de deken toch, elke keer als ik hem zie vind ik hem mooier en mooier.

ps. Ik heb een klein vraagje. Aangezien ik patroontjes zoek voor een breirol te maken, heb jij nog de patronen van de deken. Zitten sommige echt hele mooie tussen.

Gr Elisa

10:26 p.m.  
Anonymous Jan said...

Veel liefs en dikke zoen voor 2011

8:26 a.m.  
Anonymous froukje said...

Prachtige omschreven.

10:23 a.m.  
Anonymous fenna said...

He, heb je die mooie kalender in huis. Woh.
Is het mooi garen?
Nu heb je een jaar de tijd om te bedenken wat je er volgend jaar mee gaat breien:)
Liefdevolle woorden heb je geschreven, jij ook een mooi 2011.

3:26 p.m.  
Blogger Mariella said...

Een hele fijne jaarwisseling en een mooi en creatief 2011 toegwenst. Dat het komende jaar net zo mooi mag zijn als de herinnering aan het afgelopen jaar :-).

11:10 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Lieve Tijm, jij ook alle goeds voor 2011 gewenst, dikke knuf, Marijgje

2:59 p.m.  
Anonymous Annita said...

Wat is die deken schitterend geworden, en lief dat je mij zo in het zonnetje zet. Het afgelopen jaar is de ontwerper in mij duidelijk gegroeid. Terwijl ik dit schrijf zit een nieuw "kindje", Joris mij aan te kijken.

10:50 a.m.  

Een reactie posten

<< Home