zaterdag, september 12, 2009

De zinnen verzetten

Als ik overdag, op mijn werk, pauze heb, zit ik te haken aan de rondjes voor de Delfts blauwe plaid.
Thuis mag ik van mezelf even de zinnen verzetten en tijdelijk even wat anders doen, om de lol in de blauwen te behouden.
Heel gek misschien, maar als afleiding ben ik met een volgende plaid begonnen: de Rozerode plaid, voor de rozerode bedstee. Omdat met haaknaald 3 en enkele draad wel erg mooie rondjes ontstonden, maar het ook wel erg lang duurde voordat er wat volume aan kwam, haak ik deze plaid met dubbele draad en haaknaald 4,5. De handelingen zijn hetzelfde maar de rondjes worden sneller groot.
Ik ben helemaal weg van deze katoen: Catania van Schachenmayr Nomotta. Het is een mooie, zachte glanskatoen, verkrijgbaar in heel veel kleuren, kleurvast en niet duur.
Bij vele winkels en internetshops te koop.

Omdat ik heel lang niet meer gebreid heb en ik even een kadootje wil maken voor een lieve collega die op vakantie gaat, heb ik uit mijn voorraad dikke wol gezocht en ben even snel een Suzy Q aan het breien.


9 Comments:

Anonymous annita said...

Het is dus af maken geworden. Hij wordt meer dan prachtig. Grappig dat je gelijk weer met net zo'n project bent begonnen, terwijl je de vorige zo graag af wilde hebben. Het is een goed idee om op je werk alleen het blauw bij je te hebben.

11:50 a.m.  
Anonymous froukje said...

Deze plaid wordt ook prachtig zeg!

1:04 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Kleine waarschuwing, toen ik je foto zag dacht ik dat het al zover was maar ik heb slechte ervaring met de kleurvastheid van rode Catania, heb een kindertrui wit met rood gebreid, wit bleef niet wit in de was... maar werd net zo roze als deze foto... Maar het ziet er prachtig uit wat je maakt!

9:47 a.m.  
Blogger Sylvia said...

Ik had mezelf voorgenomen alleen maar te breien, ik heb het al druk genoeg, maar als ik dit zie beginnen mijn handen te jeuken, zal ik toch?!..... Prachtig hoor, allebei maar ik val vooral voor de rose.

10:13 a.m.  
Blogger Hannah said...

Wat veel kleur! Prachtig hoor. Catania moet je inderdaad heel voorzichtig wassen, ook ik heb weleens meegemaakt waar 'anoniem' over schrijft. Rood is natuurlijk sowieso een riskante kleur...

10:50 a.m.  
Anonymous Siem said...

Erg mooi ook deze combinatie en wat fijn voor je collega zo'n superhandige suzy!!

4:04 p.m.  
Blogger MoniqueB. said...

Wat een kleurtje al niet kan doen. Deze nieuwe plaid wordt ook mooi, al gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar de fris wit/blauwe plaid...
Lief van je dat je een Suzy breit en weggeeft.

8:46 a.m.  
Anonymous yvonnep said...

Erg vrolijk en wat een moed om nog een tweede plaid te haken. Benieuwd naar je suzy q straks.

3:22 p.m.  
Anonymous Jolanda said...

Dit zijn zó mijn kleuren!

10:27 p.m.  

Een reactie posten

<< Home