vrijdag, februari 14, 2014

Handwerkbeurs Zwolle

Traditiegetrouw ben ik vandaag met mijn Moeder en mijn zusje naar de Handwerkbeurs in Zwolle geweest. Het is heel bijzonder en zeer fijn dat ik mijn passie voor handwerken zo kan delen met deze twee belangrijke vrouwen in mijn leven.
De beurs is groot en heeft veel te bieden op handwerkgebied. Maar wat ik minstens zo belangrijk vind is dat ik er veel mensen ontmoet die ik ken uit de breiwereld. Heel fijn om hen weer even te zien en kort te spreken, want ja, een ieder heeft het druk met verkopen of kopen.
Naast de ontmoetingen is er ook het een en ander gekocht door mij. Ik had het geluk dat ik per 1 februari 12,5 jaar werkzaam was bij mijn werkgever, wat beloond werd met een klein extra geldbedrag.
Met dit in mijn achterhoofd was het heel verleidelijk om te kopen. Uiteindelijk is dit mee naar huis gegaan:
3 strengen wol van Bart & Francis, een streng sokkengaren van 't Trendje waar breivriendin Lydia vol enthousiasme stond te verkopen tussen al dat lekkers, 2 strengen Shetlandwol van breivriendin Klazien.

Bij de prachtige stand van Lindelicht lag dit mooie pakketje voor polswarmers. Zo mooi en zorgvuldig verpakt en voorzien van patroon en een mooie kleurstelling garens. Misschien voor mezelf, maar misschien ook iemand mee te verblijden.
Dit boek van Kate Davies trok mijn aandacht door de ontwerpen, maar ook doordat het over de Shetland Island gaat.
En dan zijn er nog de 50 kleuren van Loret Karman. Stil word ik hiervan, zo mooi. De kleurenpaletten van haar staan al lang op mijn verlanglijst, maar zijn prijzig, ook al is dat zeer terecht gezien de kwaliteit. Nu ik een extraatje had en door de bemoedigende woorden van mijn zus en moeder, heb ik de lef gehad om ze te kopen. Het idee is om er een soort vest van te breien. Mijn vingers jeuken om er mee aan de slag te gaan, maar ik hoop dat ik me kan beheersen tot na 15 maart, omdat ik dan een workshop van haar heb mogen volgen over kleuren en structuren.
Als laatste kwam ik bij de kraam van breivriendin Anieta van Zij maakt het. Onderstaande foto is ook van haar hand. Bij deze kraam is het altijd dringen want iedereen wordt vertederd door haar prachtige knuffels. Ik heb er al vaker over bericht, hoe prachtig de patronen in elkaar zitten en hoe fijn ze te breien zijn. Dit keer heb ik garen gekocht voor 2 zeer kleine beertjes en voor jasjes, zelfs kleine knoopjes.

Zeer voldaan en vol indrukken zijn we weer naar huis gereden met de trein. Ik zou graag met alle aankopen tegelijk willen beginnen om er iets van te maken. Ik popel en stroom over van idee├źn. En er ligt nog zoveel wat eerst af gemaakt zou mogen worden. Daarom leg ik de nieuwste aanwinsten eerst voor het zicht op het dressoir te pronken en ga ik nagenietend op de bank zitten kijken.

2 Comments:

Anonymous Froukje said...

Ja het was weer super leuk en gezellig! En inderdaad je hebt prachtige aankopen gedaan!

5:50 p.m.  
Blogger Siem said...

Wat heb je mooie spullen gekocht, wat een feest, krijg bijna spijt dat ik niet ga haha!!

7:04 p.m.  

Een reactie posten

<< Home