woensdag, juli 25, 2012

Simmer in Fryslân

 Het is eindelijk volop zomer in Nederland en dus ook in Fryslân. En meteen hele hoge temperaturen, zo hoog zelfs dat het overdag niet prettig toeven is in de stadstuin. Om wat verkoeling te zoeken zijn we gaan fietsen, naar Earnewald. Ik woon al 29 jaar in Leeuwarden en ik was daar nog nooit heen gefietst, terwijl het maar een uurtje fietsen is.
 Het is een prachtige fietstocht door het Friese landschap. Goed aangegeven, zoals overal in deze provincie. De fietsroutes sluiten mooi op elkaar aan doordat er een soort kruispunten gemaakt zijn, zodat je makkelijk van de ene route op de andere over kunt gaan. Klik op de foto hierboven om hem te vergroten.
 Bij Warten konden we met de fietspont mee die ons over het Prinses Margrietkanaal zette. Zo zagen we Friesland niet alleen vanaf de vaste wal, maar ook vanaf het water.
 In Warten staat het Museum de Súdwâl, waar veel boeiende dingen te zien zijn. Ik werd helemaal blij van de folder over de expositie Breien, van Broddellap tot Yarn Bombing. Maar ik moet eerlijk zijn, ik heb het niet gezien, want we fietsten  door, omdat het met dit weer te jammer is om binnen te gaan kijken en omdat we  niet dezelfde weg terug gefietst hebben, maar een bezoek gebracht hebben aan haar.
Breien doe ik nog, alleen is er te weinig om hier te laten zien. Laatst heb ik wel weer een klein kraampakketje mogen weggeven. Altijd zo leuk om te maken en leuk om te geven.

3 Comments:

Anonymous froukje said...

Ja heerlijk hè dit mooie weer! En wat wonen we toch in een prachtige provincie!

11:13 p.m.  
Blogger Annita said...

Ziet er goed uit. Jullie boffen maar met zo veel water in de buurt.
Hier is het ook heerlijk nu, ik heb vandaag gewandeld, heel mooi, maarwel een beetje warm.

8:16 p.m.  
Anonymous Marianne said...

Prachtig gebied he? Wij zijn er eens een paar dagen op vakantie geweest, ideaal dicht bij huis :-)

10:35 a.m.  

Een reactie posten

<< Home