zondag, december 18, 2011

Deel 8: Baby Jezus

Dit keer wordt de kribbe met baby Jezus gemaakt. Van een halve walnootdop wordt de kribbe gemaakt.
Baby Jezus wordt gemaakt van een klein houten kraaltje en een klein stukje pijperager, wat je door de kraal steekt. Voordat je het stukje pijpenrager gaat omwikkelen met een beetje vulsel, is het handig om even te meten of baby Jezus mooi past in de kribbe. En ook dat hij mooi past in de armen van Maria, het babytje is namelijk snel te groot. Neem een stukje stof of een gebreid lapje (heel dun garen heeft het mooiste resultaat) van 4.5 bij 4.5 cm.

Begin met vouwen van het ingebakerde babytje zoals hierboven aangegeven staat. Het is even priegelen en vergt een beetje geduld.

Hou daarna het poppetje met het gezichtje naar je toe en plooi de uitstekende zijkanten naar voren en zet ze ook met een klein steekjes vast. Hierna ga je op je gevoel de restjes stof wegwerken. Dus de onderkant voorzichtig met de punt van je naald wat naar binnen omvouwen en de zijkanten doorvouwen naar achteren waar je het lapje vast kunt zetten.

Uiteindelijk krijg je een ingebakerd babytje. De walnoot is zo wat te hard om te liggen. Vul het daarom met wat vulsel of met wat stroo of aan stukjes geknipte raffia.


Vandaag is het vierde adventszondag.
Jozef, Maria en de ezel arriveren in het Kersttafreel, maar gaan de stal nog niet naar binnen. De Herder mag bij zijn schaapjes gaan staan.

Nog even en het kindje Jezus kan geboren worden.
2 Comments:

Blogger Aal said...

Dat wordt de kroon op al het (mooie!) werk. Heel veel dank Tijm, dat je me hebt willen meenemen in deze heel bekende, maar nu toch op een andere wijze beleefde, reis door het Kerstverhaal. Ik heb er van genoten!

10:55 a.m.  
Anonymous Jeannette said...

Het is beeldschoon..., en allemaal zo duidelijk uitgelegd en weergegeven...
Heel hartelijk bedankt!, en in de toekomst staat het hopelijk ook hier..

9:23 p.m.  

Een reactie posten

<< Home