zondag, februari 22, 2009

Kusha Kusha

De Handwerkbeurs in Zwolle was een groot succes! Er was veel, maar ook bijzonders, op breigebied.
Eindelijk kon ik het beroemde Habu garen, waar ik al jaren naar uitkeek, in het echt bewonderen. Ik durfde het niet via internet te bestellen, omdat ik nog een van de oude stempel ben en het eerst graag wil voelen. In de kraam liep ik meteen mijn grote breivriend Dutch Jan tegen het lijf, die al net zo onder de indruk was van dit garen. Het was een dag van veel kijken en genieten van al het moois. Veel bekenden ontmoeten en spreken. Sietse bewonderen en Paul feliciteren. Een prachtige streng garen van mijn zusje samen opgewinden met de haspel en bolwinder van Yvonnep. Annita haar prachtige patronen bekijken, en Klazien en zus dag zeggen.
Het was ook een dag van moeilijk keuzes kunnen maken tussen al dat prachtigs wat er werd aangeboden. Een euro kan je een keer uitgeven, maar er was zoveel wat er mee naar huis wilde.
Uiteindelijk mocht er garen van Habu mee voor de Kusha Kusha sjaal, net als 2 bollen Kauni (bedankt Marnel voor je hulp), een bolletje Kidsilk van Drops (had net te weinig voor een vestje wat bijna klaar was) en een fles Eucalan.
En vandaag kwam er opeens nog een aankoop mijn huis binnen. Tijmman was vandaag jarig en ik vierde mijn verjaardag (januari) samen met hem. Had mijn zusje heel stiekum bij Yvon een prachtige streng sokkengaren gekocht. Precies mijn kleur!!
Het is zo fijn om mijn passie met zoveel mensen te kunnen delen. Zoveel lieve en boeiende mensen om me heen te weten.
En ook heel fijn om dit samen met mijn moeder en zusje te mogen delen.

12 Comments:

Anonymous Siem said...

Van harte dan dus voor Tijmman en voor jou!! en ik zie tot mijn grote vreugde dat ook jij het prachtige Habu gekocht hebt. Ik heb blauw/ paars en zwart erg mooie combi vind ikzelf.

9:10 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Ik vond het erg leuk je "in het echt" ontmoet te hebben in Zwolle. Leuk om de foto's van iedereen te zien. Zo heeft iedereen zijn eigen kleur.
Nog gefeliciteerd trouwens.
Groetjes Sanne

10:19 p.m.  
Anonymous annita said...

Leuk om je te zien op de beurs!! Mooie dngen heb je gekocht. Ik be erg benieuwd naar het resultaat van je habu garen.
Gefeliciteerd nog voor jullie beiden.

11:37 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

alsnog van harte allebei,mooie buit van de handwerkbeurs. Ik heb je gemist helaas, maar ik was 'r wel ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

11:38 p.m.  
Blogger Tijm said...

Het Habu garen breit vreemd maar ik ben helemaal blij met het resultaat wat het geeft.Zou heel graga hier een mooi vestje van willen breien! Dutch Jan had een boek met patronen, zo mooi! (alleen het was wel in japans beschreven)

7:28 a.m.  
Blogger lous said...

Volgens mij had je een leuke dag, en leuke aankopen, waar je nog lang van kunt genieten. Gefeliciteerd voor jullie beiden en nog vele,vele jaren in gezondheid en veel creativiteit.

9:02 a.m.  
Blogger MoniqueB. said...

Allebei van harte gefeliciteerd!
Handig zeg, zo'n wikkelding. Ik heb wel de wolwinder, maar doe mijn strengen nog om 2 stoelen.
Ben ZO benieuwd wat je van de Habu gaat maken, neem je het de volgende SnB mee? Effe voelen!

8:39 a.m.  
Anonymous Marijke said...

Alsnog gefeliciteerd, jullie allebei. Leuk om te zien wat je hebt meegenomen. Die sokkenwol is prachtig van kleur en glanst zo mooi!
Een Amerikaanse blogster waar ik zo nu en dan contact mee heb, heeft ook een 'Kusha Kusha' gemaakt. Je vindt haar hier: http://zeneedle.typepad.com/photos/end_of_journey_2008/aprettyensemble.html

1:45 p.m.  
Anonymous Kelly said...

Hallo Tijm,
ik zag je leuke blog en wilde je mailen: ik heb labels die geschikt zijn voor gebreidestoffen. Als je ze uit willen proberen, mail me netherlands@stuckonyou.biz en ik zal je een pakketje sturen!

3:07 p.m.  
Anonymous yvonnep said...

Hoe kort het ook was: het was fijn om je even te zien en te spreken. Wat je me zei steunt me nu nog!!! Dank je. Jij/jullie gefeliciteerd en wat een heerlijke garens, hè?!

1:14 a.m.  
Anonymous hannah said...

Nog van harte: zowel voor Tijmman als voor jou.

Mooie buit. Leuk om bij iedereen de nieuwe wolletjes te bewonderen.

7:49 p.m.  
Anonymous Els said...

Het garen van Habu is prachtig! Een paar jaar gelden heb ik het gekocht in Parijs en er een mooi vestje van gebreid. Het draagt echt heerlijk. Nu ben ik laatst weer in Houston overstag gegaan en materiaal voor een trui gekocht. Je kan rustig bij hen bestellen, zij werken het veilig (creditcard) en netjes af. Ook werken zij heel persoonlijk, op al je vragen geven zij netjes een replay. Doen dus!

9:18 a.m.  

Een reactie posten

<< Home