zondag, september 11, 2011

Toetje

In heel Nederland is het begin van het theaterseizoen zo langzamerhand al gevierd. Daarom is de UITmarkt in Leeuwarden een toetje. Deze werd vanmiddag in de prachtige Prinsentuin gehouden. Een schitterende lokatie en zo waar, het was droog!
Er was heel veel te doen, te zien en te beleven. Voor jong en oud.
Zoals de tewaterlating van het schip 'De Lading'. Deze boot is bedacht door de kunstenaar Marten Winters. Samen met de bevolking van Leeuwarden heeft hij dit 20 mtr lange schip gebouwd van hout en papiermaché.
Er waren diverse optredens, verspreidt over het park. In de idyllische muziekkoepel en op hypermoderne podia. Varierend van pop naar klassiek zoals het jeugorkest van het NNO.

Overal liepen artiesten 'hun ding te doen', zoals een aantal jongeren die kleine voorstellingen gaven voor een heel klein publiek. Ze gaven mensen een stoel en speelden een stukje, of droegen een gedicht voor van de grote Nederlandse dichters van weleer.


Er waren vele kraampjes met presentaties van theatervoorstellingen maar ook met mooie spullen. De mooiste kraam vond ik natuurlijk die van H. mijn tuinvriendin. Ze stond er met eigengemaakte wijnkoelers, of als je het andersom gebruik, warme dranken warmhouders.

Ze verkocht ook eigengebreide sloffen en had een primeur! Gebreide laarsen!!! Je kunt ze binnenshuis dragen als sloffen en wil je naar buiten, dan stap je in de laarsenonderkant. Warm en waterafstotend. Een geweldige uitvinding!


Al met al een zeer geslaagde UITmarkt. Leeuwarden heeft laten zien dat het ook in het hoge Noorden feest kan zijn aan het begin van het theaterseizoen.
Organisatie BEDANKT!
1 Comments:

Blogger Jolanda said...

Het was inderdaad geweldig. Met als slagroom op het toetje een optreden van Tim Knol.

6:31 a.m.  

Een reactie posten

<< Home