woensdag, maart 05, 2014

Kennis overdracht

Mijn collega's kennen me niet anders dan dat ik altijd en overal brei. Dat het mijn passie is en dat ik het leuk vind om met anderen over te praten. Ik ben zelf een groot voorstander van continental breien, omdat het snel gaat, ik het in allerlei standen kan doen en omdat het minder belastend is voor mijn schouders. Een aantal collega's wilden hier wel eens onderwijs in krijgen. Omdat dit niet onder werktijd past, heb ik besloten om ze na het werk bij me thuis uit te nodigen om daar in alle rust het voor te doen en ze te helpen met de eerste aarzelende steken en pennen.

Wat ze niet wisten is dat ik er een echte workshop van gemaakt heb. Met theorie over breien en haken, waar ze ook mee aan de slag wilden.
Bij binnenkomst kregen ze een notitieblok met een pen, want alle tips zijn wel handig om te noteren. Vervolgens hebben we een 'locatie bezoek' gebracht aan mijn LYS, bij me om de hoek. De dames waren verrukt van al het moois wat hier te koop is.
Daarna mochten ze in de boeken sneupen. Dan valt wel op dat breien meer mijn passie is dan haken, hoe leuk ik dat ook vind, ik kan me beter uitleven met breisels. Ondertussen kon ik het eten klaarzetten, want met een volle maag worden alle nieuwe indrukken beter verwerkt.

Ik had, zoals op de eerste foto al te zien was, diverse breisels opgezet. Een paar met pennen, een paar met rondbreinaalden met de magic loop en een met bamboe pennetjes. De dames konden aan de slag. Zeer geconcentreerd en heel serieus werd er gewerkt. Wat was het stil bij tijden, geen tijd voor kletsen, zo gefocust waren ze op deze nieuwe techniek.
Ik had de basis van een kerstbal gebruikt als eerste aanzet. De cursisten konden nu zelf verder met breien met knit en purl rows. Uiteindelijk wordt het breisel een klein buideltje, want ik vind het fijn dat de eerste schreden op het breipad bekroont wordt met een breisel 'waar je ook wat aan hebt'. Ondanks dat de cursisten heel hard hebben gewerkt, kwam het niet af. Logisch, na een lange dag werken van 8 tot 5 en dan gelijk deze nieuwe indruk er achteraan.
Ik vond ze allemaal dikke kanjers en daarom kregen ze bij het weggaan een medaille.
Thuis, in alle rust, worden de werkjes afgemaakt. Ik zal nog even helpen met een gaatjes toer te breien voor het koordje en iets vertellen over afhechten. En dan is het eerst project een feit .
De dames willen volgende maand een workshop haken en dan die maand vilten.......
En er gaan al stemmen op dat we als groep naar de brei en haakdagen in Zwolle zullen gaan!!!

GEWELDIG!!

6 Comments:

Blogger Dini Verkuil said...

Wat een leuk idee. Ik help 2x per jaar bij de haak- en brei inloop bij het Kleinvak in Schalkhaar. Dan maak ik ook altijd verschillende voorbeelden, opzet methoden, etc. Zorg dat ik voorbeelden en foto's op de iPad heb. Omdat de inloop in de winkel is, geef ik geen patronen, maar wel www.adressen waar men tips kan vinden of you tube. Leuk om te doen.
Een breiwerk heb ik altijd opstaan. Ben me nu aan het bekwamen met patchen en quilten.
Veel succes met de volgende workshops.
Groet,
Dientje (dientjes.blogspot.nl)

7:59 p.m.  
Blogger MoniqueB. said...

Lekker bezig! Super dat je ook meteen op excursie ging! Kun je meteen daad bij woord voegen.
Dat beloofd nog veel moois!

2:31 p.m.  
Blogger MariekeStAALSMID said...

Ha, lekker organiseren weer TIjm, in plaats van een kinderfeestje in maart! Leuk en zeer gewaardeerd als ik het zo lees.

8:18 a.m.  
Blogger marian'ne m said...

Mooi hé om je kennis door te mogen geven. Ook ik mag dat doen op een basis school in mijn dorp.

Mag ik het ideetje van je medailles 'lenen' !!

psssst, zag je vanmiddag op de beurs, net toen ik je wilde aanspreken was je verdwenen in een of ander treinstel !!! Herkende je mooie mouwen en sokken !!;-))

Zwaaiii .... marian'ne m

http://marianne-mm.blogspot.nl/

12:28 a.m.  
Blogger الرحمه للتنظيف said...


شركة تنظيف كنب بالخبر
شركة صيانة مكيفات بالخبر
شركة تنظيف مطابخ بالخبر

11:13 a.m.  
Blogger الرحمه للتنظيف said...


شركة المثالية للتنظيف

شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة. خدمات شركة المثالية: ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل: • تنظيف الستائر. • تنظيف المفروشات. • تنظيف السجاد والموكيت. • تنظيف الكنب. • تنظيف المجالس. • مُكافحة الحشرات. • رش مُبيدات. • تسليك مجاري. حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها. كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار. عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

11:19 a.m.  

Een reactie posten

<< Home