woensdag, augustus 31, 2011

Prachtig plaatje

Ben helemaal besmet het kerstballen virus. Het is zo leuk om te breien, zo mooi om te zien hoe het patroontje onder je handen ontstaat.
Wie het boek nog niet heeft: Niet aan beginnen!! Je blijft kwijlen van de mooie foto's in het boek. Je wilt blijven breien aan weer een bal. Je gaat dromen over kerstballen en bent al helemaal in je hoofd bezig met het inrichten van je huis in een Noorse sfeer. Niet doen dus!!!


zondag, augustus 28, 2011

Proeflapjes

Ik ben begonnen om wat proeflapjes te maken met de gekleurde bolletjes Paris katoen. Ik wil er een plaid van maken maar weet nog niet of ik het met breien of haken doe. De wikkel geeft naalden 5 aan, dat heb ik bij de gebreide proeflapjes aangehouden, maar vind dat het wel op 4,5 kan.
Optie met ribbels breien.

Brei optie met een boordsteek: knit4, purl2

Haak optie1: rondjes haken en met een witte of zwarte 6kant aan elkaar verbinden. Bij het haken had ik haaknaald 4,5 maar vind wederom dat het wel een naalddikte kleiner kan. Het haakwerk blijft me net iets te los op 4,5.

Haak optie 2: gewoon banen haken.

Allen heel verschillend. Moeilijk wat te kiezen.










zaterdag, augustus 27, 2011

Hierbij verklaar ik...............

.................het Kerstballen breiseizoen voor geopend!


Winkelverbod

Ze willen mijn geen winkelverbod geven bij Breiparadijs............. Dus kom ik elke keer weer met wat thuis. Dit kon ik niet laten liggen: 26 kleurtjes. Het is Paris katoen van Dropsgaren en in de aanbieding en ja...........dat kan ik dus niet weerstaan. Ik ga er een plaid van haken voor mijn jongste (alsof ik nog niets onder handen had............)

En dan nog iets waar ik zo blij van wordt: ik heb het boek te pakken!!!!

Hij is zo leuk, zoveel mooie foto's, zo fijn om gewoon door te kijken! Daar wil ik ook mee beginnen.



Weet iemand nu nog een winkel waar ik tijd kan kopen??









woensdag, augustus 24, 2011

Als je wat wilt, dan moet je nu beginnen

De titel slaat op eigenlijk alles wat je zou willen, maar voortdurend uitstelt. Maar het geld zeker voor het onderstaande.De prachtige nieuwsbrief van Finlandia bericht over dit nieuwe boek, over kerstballen breien. Wat een goed idee om dit nieuwsfeit nu onder de aandacht te brengen, want er is nu nog lekker veel tijd om een deel of alles van de 50 patronen te breien en er met Kerst lekker warm (letterlijk en figuurlijk) bij te zitten.
Het filmpje van de beide mannen is grappig om te bekijken.
Het is zeker de moeite waard om gratis lid te worden van de nieuwsbrief want elke keer staan er weer boeiende wetenswaardigheden in. Dit keer wordt de magic loop uitgelegd, waarmee de bovenstaande kerstballen worden gebreid, maar bijvoorbeeld ook de prachtige knuffels van Annita Wilschut (patronen aan linker kant op blogpagina).

Voor vandaag wens ik een ieder nog een mooie zomerdag.



maandag, augustus 22, 2011

Jubileum

In de drukte van alle dag ben ik iets vergeten. Niet dat het van levensbelang is, maar ik vind het wel een vermelding waard en ben er ook wel trots op. Door de diverse jubileums (SnB Fryslân bijna 5 jaar, blog van Berthi al 6 jaar) werd ik er opeens aan herinnerd. Ik was het vergeten, stond er niet bij stil, ben meer een type van vooruit kijken en leven op het moment. Maar bij deze wil ik bekend maken dat dit blog al 5 jaar bestaat !!!! Wie had dat kunnen denken? Ik niet in elk geval.
Vergeet me nietjes omdat heel veel mensen niet vergaten om een reactie achter te laten, wat zo leuk is om te lezen. Hartelijk dank daarvoor lieve volgers van het blog!!!
Vergeet me nietjes om vooral niet te vergeten hoe fijn het is om mijn passie te delen met anderen.
Vergeet me nietjes om vooral hier mee door te gaan.

Dat ik nog heel veel jaren, in gezondheid me kan storten op mijn passies handwerken en tuinieren.




maandag, augustus 15, 2011

???

Of ik nog wel brei??
Ja zeker! Ben met een aantal projecten bezig, maar de meeste tijd gaat in deze verslaving zitten: de sokkengarendeken. Zo lekker om op te pakken 's avonds na een dag hard werken. Even gedachtenloos insteken, omslaan, doorhalen, aflaten gaan. Mooie kleurtjes onder handbereik.

Een klein feestje met mezelf en het breiwerk.




zaterdag, augustus 06, 2011

Oldeberkoop

Vandaag ben ik samen met mijn zusje en moeder naar Oldeberkoop geweest. We wilde naar de kunstroute Open stal, maar ook naar Hawar en Rosa Rugosa. We hadden ook nog het geluk dat er juist vandaag een streekmarkt werd gehouden met allemaal lekkers 'uit de buurt' zoals kazen, gerookt worsten, cranberryproducten, bijwasproducten, kruiden en groentes. Bij Hawar stonden dennenstronken op de kop, dus met de wortels omhoog, langs de oprit. Ze waren prachtig verpakt in haakwerk. Samen met het witte grind en het reflecterende materiaal van het hoofd in de vijver was het net een plaatje uit het buitenland.



Op de kunstroute is heel veel moois te zien. Onderandere deze ark van Noach in het kerkje midden in het dorp. Detail: moeders staat er op en mijn lievelingstas, de Namaste.



Ik had me voor genomen om niets te kopen, behalve iets om mee te vilten, want Hawar heeft veel op viltgebied. Maar eenmaal bij Hawar binnen was er zoveel moois te zien, ja, dan kom ik in de verleiding en sta niet voor mezelf in. Uiteindelijk viel het mee, ik heb een blauwe ruige vacht gekocht met bijpassend organza om een lap mee te maken voor een jasje.

De blauwe koekschaaltjes, net een maat kleiner dan gebaksschaaltjes komen bij Rosa Rugosa vandaan, net als de metalen knijpertjes hieronder.

Van het Noro garen en de Hoooked zpagetti bol ga ik kettingen breien.


We hebben een prachtige dag gehad, veel gezien en heel goed weer getroffen. Maar het fijnste blijft het feit dat we het zo met elkaar treffen, dezelfde interesses hebben en het zo fijn vinden om bij elkaar te zijn en samen dingen te ondernemen.


Bedankt Ma en Koek voor de gezellige dag!