maandag, mei 31, 2010

Sloffen

In de uitverkoop van Dropsgaren heb ik veel Eskimo gekocht. Zalig garen om mee te breien en te vilten. Nou wilde ik er tassen van maken, maar toen ik deze sloffen zag, wilde ik daar voor gaan.
Een lastig trekje van mij is, dat ik moeite heb om garen wat op voorraad ligt, te gaan gebruiken. Want ja, dan is het gebruikt en kan ik er niet iets anders van maken. Maar blijf ik het garen niet gebruiken, dan kan ik nooit meer wat maken, dus ik heb mezelf stevig toegesproken en ben aan de slag gegaan met dit patroon.
Het breien gaat snel en is leuk om te doen. Je kunt zorgen dat de beide sloffen iets van elkaar verschillen zodat je links en rechts van elkaar kunt onderscheiden en ze naar je voeten gaan staan.
Zo groot waren ze voor het vilten.
Na een keer in de wasmachine op 40 graden waren ze al wel gekrompen, maar nog niet genoeg.
Na 3 keer mee gedraaid te hebben zijn ze bijna passend. Waarschijnlijk doet mijn wasmachine te voorzichtig met de was, waardoor het vervilten, wat je anders juist niet wilt, nu niet goed lukt.
Misschien dat ik ze nog eens met een was mee laat draaien, want ze mogen nog wel kleiner worden. Op 60 graden durf ik nog niet aan, want dan bestaat de kans misschien dat ze juist weer te klein worden.

zaterdag, mei 29, 2010

Jacobus

Deze week was de laatste week van mijn zomervakantie. En in zo'n week heb je dan zeeën van tijd om alleen dat te doen wat je zelf het leukste vindt.
En daarom heb ik me aangeboden om het patroon van Jacobus test te breien.

En wederom heeft Annita een schitterend patroon afgeleverd, tot in de puntjes verzorgd met foto's en duidelijke aanwijzingen.
Het was een zaligheid om te breien.
Tijmman werd er wel wat zenuwachtig van, omdat ik mijn hoofd er wel bij moest houden en hij dus niet steeds kon praten.

Iedereen bij ons vindt het aapje een prachtig en lief beestje en iedereen wil hem hebben.
Hij blijft voorlopig mooi bij ons wonen zodat iedereen van hem kan genieten.
Wat ik zo geweldig vind van de patronen van Annita, is dat ze het zo breit, dat alles aan elkaar komt.
Dus als het breien klaar is, hoef je niet eindeloos alles in elkaar te naaien, maar kun je gewoon beginnen met opvullen, gaatje dichtnaaien en draadjes afhechten.
Heel mooi gebruikt ze meerderen en minderen waardoor er al breiend een model in komt.
Op een gegeven moment had ik een 'gevilt aapje' aan mijn pennen hangen, zo leek het breisel al op een aapje.





vrijdag, mei 21, 2010

The Great Glencoe Sock

We zijn terug van een fantastische vakantie in de Highlands van Schotland.
We verbleven in het plaatsje Glencoe in een schitterend en zeer compleet self-cathering huisje, naast de B&B van Lynn en Geoff. We ontbeten elke dag bij hen en dat was zalig!
Uitzicht vanuit ons huisje.

Uitzicht vanaf de Pop of Glencoe die we via een zeer stijle bergwandeling bedwongen hebben.
De enigste donkere en wat natte dag hadden we toen we bij Ford William een rondwandeling maakten. En geloof me, de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot Britannië, zit in deze wolken.

We hebben de stoomtrein naar Mallaig genomen, op de dag dat we 25 jaar getrouwd waren. Dit was een zeer mooie rit door een mooi deel van de Highlands, op een leuke manier.

En ik heb een paar sokken kunnen breien. Ze waren klaar toen we naar en door the lost Valley liepen.

Dutch Jan, heel hartelijk bedankt voor de tip!


zondag, mei 09, 2010

Schotland

Geen breinieuws of tuinnieuws, maar naai nieuws.
Ik heb de naaimachine weer eens tevoorschijn gehaald en heb een zakje gemaakt. Toen ik zo bezig was dacht ik: "Waarom doe ik dat niet vaker", want de naaimachine snorde weer tevreden en het was weer prettig om met lapjes te werken. Goed voornemen voor na de vakantie: meer achter de naaimachine.

Het zakje is voor de Schotten waarbij we een appartementje hebben gehuurd. Omdat we het zelf geregeld hebben via internet is er al leuk contact via de mail. Ze zijn zo vriendelijk en gastvrij, dat ik een klein kadootje voor hen mee wil nemen.
Een 'Fryske taske' met een ruitje voor de verwijzing naar de Schotse ruit.
Met daarin twee doosjes met Fryske dropjes, een pakje speelkaarten met op elke kaart een afbeelding uit Fryslân, de lekkerste Beerenburg die er is en een paar 'truttige' klompjes.

donderdag, mei 06, 2010

Drugsverslaafde

Soms is het heel erg, dan moet ik het hebben. Dan MOET IK HET HEBBEN !!
Geen houden meer aan, dwars door alles heen.
Zo verslaafd ben ik er aan: BREIGARENS.
Gelukkig kan ik me de meeste tijd wel goed in de hand houden maar nu......................
De sale bij Wolhemel maakt me gek, kolder in de kop, met trillende vingers via de computer mijn drugs bestellen. En een drugskoerier die de dope langsbrengt.
Eskimo van Drops vind ik een van de leukste garens die er is, omdat het lekker breit, snel breit en zalig vervilt.
Sorry, maar ik ga niet afkicken.
Ik blijf een junkie.


zaterdag, mei 01, 2010

My home is my castle

Vandaag was het dan zover, mijn grote wens werd werkelijkheid: een tuinhuisje op de volkstuin! Ik had al in maart een tweedehandse kunnen kopen, maar het neerzetten schoot er, door allerlei drukte, steeds bij in. Op de dag van de arbeid hebben we (Tijmman, broer en ik) een gaatje gevonden en zijn we aan het werk gegaan.

Al weken kan ik regen gebruiken voor de tuin, maar nu dus even niet. Maar helaas, toen al het hout uitgeladen was en ik het wilde beitsen begon het enorm te plensen.
Gelukkig is het bij die ene dikke bui gebleven en konden we daarna weer opdrogen.
Het was een mooie klus, waarbij het meeste werk toch in de fundering zat. Zoals bij alles is de basis toch het belangrijkste en moet goed zijn. Daarna was het 'fluitend' de blokhut in elkaar slaan. Dakje erop, deur er in en......................klaar!
Lieve Tijmman en broer, heeeeeeel hartelijk dank voor het klaren van deze klus.
Jullie hebben me erg gelukkig gemaakt!!