zondag, augustus 30, 2009

Tomaatjessoep

Nee, geen dyslectisch foutje, maar ik heb vandaag van alle kleine tomaatjes van de tuin een lekkere tomatensoep gemaakt. Gistermorgen was ik met mijn moeder en zus naar Frederiksoord waar een quiltgebeuren was georganiseerd. We troffen het nog met het weer en hebben erg genoten van al het moois wat er te zien en te koop was.
Er was zelfs een breisel te zien, gemaakt door Héléne Derkx.
Deze quilt vond ik erg mooi. Het was gemaakt met heel veel verschillende lapjes.



vrijdag, augustus 28, 2009

Mooi

Letterlijk en figuurlijk een mooi 'plaatje'.

Inspirerend: veel dik garen, geen zin in breien, gewoon draperen tot een jurk.

zondag, augustus 23, 2009

Doorzetten

Doorzetten, dat is het enige wat er voor kan zorgen dat de Delfsblauwe deken af komt.
Daarom maar weer een aantal blokjes maken en op hun plek spelden.
En vervolgens vasthaken.
En maar weer een stel blokjes maken, vastspelden en weer vasthaken.


Wederom belemmert Tijmman het proces, door weer met een leuk boek te komen.
Een lekker makkelijke, luie roman over tuinieren en Ierland. Ja, dat kan ik dus niet weerstaan.
Misschien ook maar goed, mijn armen beginnen van al dat haken wel een beetje pijn te doen en mijn doorzettingsvermogen word ook aardig op de proef gesteld.
Dus even de zinnen verzetten en lekker lezen.................en dan weer met frisse moed verder.
En dat mag ook wel, want ik heb het plan opgevat om voor de andere bedstee ook een plaid te haken en vriendin van oudste lijkt het ook erg lekker om een grote plaid te krijgen voor op de bank.




maandag, augustus 17, 2009

De vlag kan uit

Ongemerkt is het voorbij gegaan, maar 13 augustus was het een heugelijke dag.
Mijn blog bestond toen precies 3 jaar.
Time flys when your having fun..........................

vrijdag, augustus 14, 2009

Van de nood een deugd maken en zeg nooit nooit

Door een bezoek aan mijn tante in het ziekenhuis te Groningen, bedacht ik me om even snel de stad in de gaan om bij Art te kijken of er misschien nog wat voor mij zou hangen in de uitverkoop. En ik had geluk, ik kon nog twee leuke jurken kopen.
Ik draag nooit groen, maar zeg nooit nooit, daarom nu een groene jurk. Nou ja, petrolgroen volgens de verkoopster.
In de tuin ben ik gek op groen en de spercieboontjes, snijboontjes en courgettes kleuren er leuk bij.
En natuurlijk heb ik garen liggen, zowaar ook in de kleur die bij de jurk past.
Mooi Shetland wolle van Klazien en Kid-silk van Drops.
Wat ik er van ga maken........ik weet het nog niet. Eerst maar verder met de Delfsblauwe plaid.

zondag, augustus 09, 2009

Wat prachtig

Trouwen in de kleding die gemaakt is van je eigen schapen.

zaterdag, augustus 08, 2009

Afleiding

De Delfsblauwe plaid vordert gestaag. Met dit hete weer is het een prettig project om aan te werken, omdat ik er voor kan kiezen om op het heetste van de dag, de kleine rondjes te maken en 's avonds de plaid op schoot te nemen om ze er aan te haken. Om het overzicht te houden maak ik de kleine rondjes eerst met veiligheidsspelden vast aan de plaid.

Ondanks dat het heel leuk is om te doen, begint de motivatie om door te gaan wel wat af te nemen. Ik ben op de helft, maar begin mijn zin er een beetje af te krijgen.
En dan gooit Tijmman ook nog roet in het eten, door van de bibliotheek een zalige 'zomersgemak' (= makkelijk weg te lezen)roman mee te nemen. Het speelt zich af in Cornwall en in veel plaatsen ben ik zelf geweest. Echt een in-een-ruk-uitlezen-roman.
De tuin is al op weg naar de herfst dus over het hoogtepunt heen, maar de vlinderstruik staat nog lekker te geuren en trekt vele verschillende vlindersoorten aan. Ook een afleidende factor bij het haken, want het blijft boeiend om naar al dat gefladder te kijken.


Elk jaar komt om deze tijd een egel in onze tuin scharrelen. Of het dezelfde is weet ik niet, maar het is wel gezellig. Hij/zij krijgt altijd wat kattenbrokjes en scharrelt zelf tegen de schemer slakken op. Altijd handig. Overdag woont de egel onder een houtschuif die tegen de schutting staat en half begroeit is met klimop.


P.S. De fysiotherapeut heeft me weer aardig te pakken gehad. Twee zeer pijnlijke plekken waar de SI gewrichten zitten. Maar het is 'voor het goede doel'moet ik maar denken.

zondag, augustus 02, 2009

Requiem

Een zeer natte zondag geeft mooi de gelegenheid om languit liggend op de bank te haken en te luisteren naar het requiem van Steve Dobrogosz en de Glorias van Vivaldi. De somberheid van deze druilerige dag laat ik verdwijnen door te kijken naar een vrolijk boeketje uit eigen tuin.
De kleuren maken me vrolijk, net als de tomaatjes die de regen trotseren en smakelijk hangen te zijn. Kleurrijk snoepgoed.
Ondanks het donkere weer is het een vrolijke boel, net als op haar blog, waar ik ook geinspireerd raakte om een plaid te gaan haken.
De lengte zit er nu aan, nu nog de breedte.

Met de rug gaat het iets beter.