woensdag, januari 31, 2007

Op de valreep....

.........nog even een project voor de 12-CAL.
De "I'm only happy when it rains" hoed.
Ik zou de foto's buiten nemen, maar het regende (en blij dat ik daar van word...niet dus).
Allereerst heb ik 2 grote lappen vilt gemaakt met diverse tinten blauw als tussenlagen.
Dezen heb ik vervolgens in repen geknipt en de repen nat dubbelgevouwen en vastgezet met knijpers en zo te drogen gelegd. Hierdoor ontstond er een vouw waarop de stroken op een binnenhoed kon naaien, die ik ook zelf gevilt heb.
Door kraaltjes op de punten te naaien ontstaat er meer een gevoel van druppels water.

zondag, januari 28, 2007

Spin les

Ik popel om te gaan spinnen, alleen moet ik nog de goede materialen ( (lont)wol dus) in huis halen. Deze wil ik gaan kopen op de Handwerkbeurs in Zwolle. Mijn verlanglijstje voor de beurs wordt steeds groter.

Vandaag vond ik op zolder nog een beetje wol (voor het vullen van poppen) en ik kon het niet laten, ik moest het even proberen, het spinnen. Maar het was toch weer erg moeilijk. Mijn dochters en zoon zagen mijn geworstel en moesten erg lachen. Volgens hun begreep ik nu pas hoe fustrerend spinnen kan zijn. En dat zij erg zielig zijn omdat ze het op school moeten doen.
Gelukkig vindt de jongste het wel leuk en zij wil me les geven. Nu alvast een voorproefje en als ik de goede wol heb, dan zal het echt van start gaan.

Ik had al grote fantasieën over eigen bedachte garens. Met gekke materialen meegesponnen en zo.
Kom ik al surfend over het web iemand tegen die al doet, wat ik ook zelf bedacht had.
Balen?! Ach een mens is nooit origineel. Ik heb wel erg genoten van haar site.

Foto's afkomstig van de site van pluckyfluff

vrijdag, januari 26, 2007

Restjes verwerken

Van het garen van de Clapotis had ik nog 2 volle bollen en een net aangebroken bol over. Om ze nou helemaal van Leeuwarden naar Utrecht terug te brengen vond ik wat veel van het goede.

Ik besloot om dit prachtige garen te gaan verwerken tot (bijna) vingerloze handschoenen.

Patroon: Voor het patroon heb ik 3 verschillende patronen bij elkaar gevoegd, namelijk de Fetchings van Knitty, de Knucks van Knitty en de matentabel van Wolhalla.
Garen: Rowan Tapestry.
Naalden: 4

En dit is het resultaat.

Ik heb de boorden extra lang gemaakt omdat mijn mouwen van de jas wijd zijn en zo tocht het minder. De kabel, verwerkt in de boord, heb ik boven op de hand terug laten komen op de plek waar mijn knokkels zitten.
Ik heb besloten om wel vingers er in te verwerken omdat dit beter aansluit op de hand en waardoor de handschoen warmer is.

maandag, januari 22, 2007

"Raindrops keep falling on my head" hat


Na het lezen van de opdracht van januari en het thema had ik gelijk een beeld voor me. Van regen op mijn hoofd, dat via mijn natte haren naar beneden glijdt, dikke druppels die alles nog natter dan nat maken.
Tijdens het breien van de Sampler M was ik een patroontje tegen gekomen die druppel heet en die ik mooi voor dit project kon gebruiken.
Garen gehaald en begonnen met een proeflapje. Na heel wat uithalen, meten en nog eens meten ben ik uiteindelijk begonnen aan de muts.


Uiteindelijk met dit resultaat: Een muts met ingebreide druppels en losse druppels om het effect van stromende regen meer weer te geven.


Als ik met mijn hoofd draai dan 'spatten de druppels in het rond'. Net als een hond die zich uitschud.De losse druppels heb ik bedacht n.a.v. het patroon welke ik in muts gebruikt heb.




Nu nog proberen zelf me aan te melden bij de groep die meedoet, want dat is me tot nu toe nog niet gelukt helaas. Maar met de hulp van Smoekkk zal het zeker lukken.

zondag, januari 21, 2007

Even voorstellen


Bij SnB Fryslân komen er steeds meer leden bij.
Een aantal hebben een blog die ik bij deze even onder de aandacht wil brengen.
Marijgje, mede oprichtster van SnB Fryslân en Simone, een trouw lid van het eerste uur hebben beide een breiblog die de moeite van het kijken waard is!

Verder was ik vanmiddag even blij verrast. Op zondag is de bibliotheek bij ons open en ik neem dan de tijd om even aan te gaan en wat te bladeren in de diverse tijdschriften. Het tijdschrift '100 woonideeën'(als ik het goed heb) bladerde ik even door en zag een erg mooie streng garen gefotograveerd. Bleek deze van Storm op zolder afkomstig te zijn!! Wat een leuke reclame voor dit schitterende bedrijf.
Foto overgenomen van de weblog van Storm op zolder.

vrijdag, januari 19, 2007

Eén Clapo is geen Clapo,

twee Clapo's is een halve Clapo...........
Al een tijdje af, maar nog steeds geen tijd gevonden om het te laten zien: de tweede Clapotis.



Ik kon hem trots tonen op mijn verjaardag.
En deze week heb ik hem elke dag ge dragen, lekker zacht.
Hij is niet zo groot geworden als ik had verwacht. Het garen geeft de neiging om wat in elkaar te trekken. Misschien dat ik het nog ga opspannen.
Alleen...........ik zit alweer te popelen om er nog een te breien. Het breit lekker makkelijk en gedachteloos.

maandag, januari 15, 2007

More after party

Zal ik net de voordeur op het nachtslot doen, ligt er een pakje op de mat.
Wat weer een verrassing!!!
Marijgje hartelijk dank!!!
Ik heb erg moeten lachen en zal ze zeker gaan dragen!!






Ik zit nog steeds op de 'oude'bloggertoestand.
Wie zijn al naar de Beta versie en bevalt het??

zondag, januari 14, 2007

After party

Gisteren heb ik een hele leuke, gezelige en hartverwarmende verjaardag mogen vieren, samen met de mensen die mij dierbaar zijn.
Wat kan een mens zich dan rijk voelen!
Ik was onder de indruk van al die lieve felicitaties op mijn blog. Iedereen hartelijk dank!!!
Verder ben ik erg verwend met hele mooie, practische, ver zorgende en persoonlijke kado's. In de vorige post heb ik al een paar laten zien. Zo verraste mijn zusje mij met prachtig sokkengaren, bamboe breipennen en stopnaalden.
Van mijn oom en tante heb ik een spinnenwiel gekregen. Mijn tante heeft hem jarenlang gebruikt en heeft besloten dat het nu tijd was om hem aan een volgende generatie door te geven.
Vroeger heb ik tijdens logeerpartijen bij hen leren spinnen maar dat is ver weg gezakt. Tot mijn verbasing riep mijn jongste dochter bij de aanblik op het apparaat: "Jee, op precies dezelfde spin ik elke woensdag tijdens ambt". Is dat even handig, kan zij mij het weer even leren!! Mijn andere kinderen hadden ook in de 10de klas spinles en zijn dus ook goede leermeesters.
Ik hoop dat ik veel gebruik ga maken van dit kado.

zaterdag, januari 13, 2007

Speciale dag

Zelf zou ik het niet vertellen maar ja........kleine zusjes hé!
Inderdaad ik ben jarig vandaag.
Ben door mijn gezin enorm verwend met prachtige kadootjes, waaronder dit boek.




Ik was van plan om vandaag lekker te gaan 'yarn shoppen' in Zuidlaren en Annen maar heb besloten dit toch uit te stellen naar een andere zaterdag omdat ik vanavond visite krijg en ik nog het een en ander wil bakken en maken.
Maar mijn lieve vriendin Marijgje had het onthouden en wist nog niet van mijn veranderende plannen. Vanmorgen vroeg lag er een mooi pakketje door de deur met daarin een erg mooie, eigen gemaakte tas.
Hij was speciaal gemaakt voor mijn 'garen tournee': Herma's Yarn-shoppin' bag.
Zo mooi, zo origineel en zo lief!!
Daarin een leuke kaart met geld, dat de tas maar vol terug mag komen.
Marijgje, als ik ga shoppen neem ik deze prachtige tas en jou mee!

donderdag, januari 11, 2007

Tijd geleden

Toen de kinderen nog klein waren maakte ik vrijwel al hun kleding zelf.
Ik kocht stoffen bij de Olilly dump in Alkmaar, welke ik combineerde met lappen van de stoffenmarkt in Utrecht (op zaterdagochtend) en lappen van Jan Sikkens. Heel wat broeken, jassen (zowel winter als zomer) bloesjes, rokken en jurken zijn uit mijn naaimachine gerold.
Ook breide ik heel veel. Vaak maakte ik een combinatie van diverse patronen, ideeen van mezelf en wensen van de kinderen. Het combineren van stof met gebreide patroondelen vond ik ook leuk.
En elke verjaardag maakte ik voor het jarige kind een echte verjaardagstrui met daarop het cijfer van hoe oud ze zijn geworden en vaak ook nog hun naam.
Deze truien heb ik allemaal bewaard. Voor misschien later ...........de kleinkinderen.

maandag, januari 08, 2007

Tip van de sluier

Al een tijdje ben ik aan het brainstormen voor de opdracht van de maand januari. Heb natuurlijk weer heel veel ideeën en het is dan moeilijk om een keuze te maken.
Ook vind ik het leuk om even langs de bibliotheek te gaan voor wat boeken over het onderwerp. Er staan zoveel boeken en ik vind het een hele rijkdom dat ik zomaar zoveel mooie boeken mee naar huis kan nemen. Ik ben echt een hele groote fan van de Bieb.
Ik weet al wat ik ga maken en hoe. Nu nog er de tijd voor nemen.

vrijdag, januari 05, 2007

Met dank aan

Mijn eerste Clapotis is klaar! Het garen heb ik als grote verrassing van Froukje gekregen waar ik heel blij mee was.
Ze had het zelf geverfd en het breide heel lekker.
Doordat ze mij diverse bolletjes had gegeven kon ik de kleuren leuk in elkaar over laten lopen. Het is een mooie dunne sjaal geworden, omdat het vrij dun garen is en ik hem gebreid heb op pennen 4.
Ik vind het een echte voorjaar sjaal, voor de wat warmere dagen. De katjes die alweer aan de Hazelnotenboom hangen zien daar ook rijkhalzend naar uit.

Vervolgens ben ik aan de tweede Clapotis begonnen, want daarvan heb je nooit genoeg! Ik brei deze van Rowan Tapestry garen op een rondbreinaald van 4,5.

Ook dit garen breit erg prettig. Heerlijk zacht en glad.








Froukje, nogmaals hartelijk dank voor je lieve en leuke kado!!
Ik heb er dubbel plezier van gehad. Eerst al het krijgen en toen het breien. En ook het idee dat je het zelf allemaal geverfd hebt.

maandag, januari 01, 2007

Een nieuw begin

Kijk naar deze dag
want gisteren is maar een droom
en morgen is slechts een visioen.
Maar een goed geleefd heden maakt
elk gisteren tot een droom van geluk
en elk morgen tot een visioen van hoop.
Dus kijk goed naar deze dag.


Spreuk uit het sanskriet.



We staan weer aan het begin van een nieuw jaar.
Nieuw breigaren en nieuwe patronen liggen klaar om gemaakt te worden tot de mooiste producten.